Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:58:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestul pieţarilor


2 noiembrie 2012
Răzvan PASCU

Protest, în această dimineaţă, în Ploieşti. Pieţele au fost mai mult goale. Motivul? Sute de comercianţi au abandonat tarabele şi s-au dus în faţa Prefecturii pentru  a trage un semnal de alarma. Oamenii sunt nemulţumiţi de un proiect de lege, luat acum în discuţii,  prin care în pieţe ar avea voie să vândă numai producătorii.

 

Comercianţii au tras obloanele, încă de la primele ore ale dimineţii, şi s-au dus la Prefectură. Cu sutele. Au vrut să-şi exprime nemulţumirile şi să atragă atenţia deoarece consideră că vor ajunge muritori de foame. La discuţiile cu prefectul Marius Sersea au participat numai cinci reprezentanti ai agentilor economici.

"Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la consecinţele acestui act normativ:creşterea preţurilor, criza reală în aprovizionarea populaţiei şi interzicerea liberei iniţiative. La nivelul judetului aproximativ 600 agenţi economici vor trage obloanele, iar la nivelul ţării cam 25.000" a precizat Nan Romeo, preşedinte APCOM

 

Din cauza protestului, prin pieţele din Ploieşti bătea vântul, de dimineaţă. Numai producătorii erau la datorie. Cartofii, de exemplu, consideraţi mâncarea săracului, nu au putut fi cumpăraţi întrucât aceştia sunt vânduţi numai de agenţi economici. La fel s-a întâmplat şi în cazul  fructelor precum banane, lămâi sau portocale.

În Ploieşti funcţionează cinci pieţe mari în care vând aproximativ 600 de agenţi economici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro