Joi, 2 mai 2024 - 12:46:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Telefonul versus smartphone-ul


28 ianuarie 2014

Preţurile telefoanelor, al smartphone-urilor şi al abonamentelor de date la operatorii de telefonie mobilă au scăzut foarte mult, făcându-le foarte atractive şi accesibile.

Ce alegeţi acum? Un telefon sau un smartphone?

Preţul telefoanelor mobile noi a scăzut dramatic. Puteţi cumpăra telefoane mobile dual sim noi, la preţuri începând de la 98 lei fără abonament. În mod sigur, cel puţin doi ani, cât sunt în garanţie, le veţi putea utiliza la parametrii maximi. Bateriile va asigura o autonomie foarte mare, în jur de 7 zile pentru marea majoritate a modelelor.

Cu numai 350 lei fără abonament, puteţi cumpăra un smartphone foarte bun. Preţurile abonamentelor de date a scăzut destul de mult, astfel că începând de la 10 euro/lună puteţi avea internet pe mobil şi o grămadă de minute pentru voce. La abonament, găsiţi smartphone-uri începând de la 1 Euro.

Ce veţi alege din această oferă, extrem de bogată şi de generoasă?

Eu am ales pentru un telefon clasic. Am un Nokia dual sim (ca cel din poză), pentru care am plătit 120 lei. Bateria îmi oferă o autonomie de aproximativ 5 zile. Nu are nici un fel de conexiune la internet. Am şi două smartphone-uri, un HTC şi un Glofiish, care funcţionează ireproşabil pe internet. Mai mult, îmi oferă şi posibilitatea de a share-ui conexiune de internet pe laptop. Pentru traficul de date, ambele smartphone-uri funcţionează ireproşabil (viteza 3G), că internetul de mare viteză de la UPC. Totuşi, am renunţat la serviciile celor 2 smartphone-uri, în favoarea unui telefon clasic, fără nici o funcţie de internet.

De ce am ales un telefon mobil banal, clasic? În primul rând, datorită preţului şi în al doilea rând, datorită fiabilităţii şi a comodităţii în utilizare. Motivul principal pentru care un telefon mobil se defectează este utilizarea defectuoasă a acestuia: îl scăpăm pe jos, aruncăm cu el în perete, etc. Am preferat un telefon uşor, pe care dă îl scap pe jos, îl re asamblez, îi pun sim-ul la loc şi este perfect funcţional!

Alta este situaţia la un smartphone... Pentru a-i păstra display-ul touch screen în condiţii foarte bune, musai trebuie să-l echipaţi cu o husă de protecţie. Dacă îl scăpaţi pe jos... aveţi slabe şanse să-l mai faceţi să funcţioneze. Evident, există şi modele extrem de fiabile şi de durabile, precum iphone-urile, dar preţul lor mi se pare exagerat de mare.

De aceea, am ales pentru a utiliza un banal telefon de 120 lei, iar pentru internet o tabletă, cum vă voi recomanda într-un material viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro