Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:05:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O furtună violentă ameninţă Marea Britanie, paralizând traficul feroviar în Scoţia


9 ianuarie 2015

Marea Britanie înfrunta vineri o furtună violentă, în special în Scoţia, unde rafalele de vânt atingeau 180 de kilometri pe oră, iar traficul feroviar era paralizat.

Aproximativ 70.000 de gospodării erau private de electricitate în Scoţia, iar multe drumuri erau blocate. Toate şcolile de pe insulele din vestul regiunii şi de pe Insulele Orkney erau închise.

ScotRail şi-a întrerupt temporar întregul serviciu - "din motive de securitate", după care a autorizat circulaţia câtorva trenuri. În regiune erau semnalaţi numeroşi arbori trântiţi la pământ.

Intensificări ale rafalelor de vânt, de până la 181 de kilometri pe oră, au fost înregistrate pe Insula Stornoway - un record de când se înregistrează forţa rafalelor de vânt.

Serviciul meteorologic preconiza o persistenţă a rafalelor de vânt şi ploilor puternice în zilele următoare, în Scoţia, şi a avertizat asupra riscului unor inundaţii. În restul Marii Britanii - în Anglia şi Ţara Galilor - erau aşteptate rafalele de vânt cu intensitatea de 100-120 de kilometri pe oră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro