Marţi, 16 aprilie 2024 - 6:08:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul Beiuşului şi omul cu bani de la Episcopia Greco-Catolică, reţinuţi de procurorii DNA


16 decembrie 2014

Adrian Domocoş, pimarul oraşului Beiuş şi Ovidiu Mihăilă, administratorul Episcopiei Greco-Catolice, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Primul este acuzat printre altele de luare de mită, deţinere ilegală a unei arme, în timp ce omul bisericii este acuzat de dare de mită.

Adrian Domocoş, primarul municipiului Beiuş a fost reţinut, în această după amiază, în jurul orei 15.00, de către procurorii DNA Oradea. În urmă cu câteva săptămâni, la locuinţa acestuia, dar şi la Primăria din Beiuş au avut loc mai multe percheziţii. 

În  sarcina primarului s-a reţinut infracţiunile de: luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi deţinerea fără drept a muniţiilor.

Constantin Mircea Ovidiu Mihăilăadministrator al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco - Catolică Oradea, este acuzat de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2014, Domocoş în calitate de primar al municipiului Beiuş, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beiuş,  un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune pentru o perioadă de 29 ani, în favoarea societăţii comerciale SC Alge Dom Com SRL Beiuş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro