Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:11:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zeci de kilograme de droguri din Africa, confiscate de poliţie în Ilfov


2 octombrie 2014

Peste 75 de kilograme de droguri de risc au fost confiscate, luni de poliţiştii DCCO şi procurorii DIICOT Este vorba despre khat un drog de mare risc originar din Africa, descoperit în premieră pe teritoriul României, informează Poliţia Română.

Drogurile capturate valorează pe piaţa neagră aproximativ 90.000 de lire sterline.

"La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o captură de 75,65 de kilograme de khat, drog de mare risc ce conţine cathinonă. Stupefiantele erau disimulate în 104 colete cu greutatea totală de aproximativ 500 kilograme de bame, importate din Kenia, de o societate comercială din Bucureşti", se arată într-un comunicat de Poliţia Română.

Potrivit DIICOT, bamele respective erau importate din Kenia de societatea ABC Vegetal Import-Export SRL, administrată de Andrei Luchian, care a fost ajutat la transportul stupefiantelor de un prieten, Ionuţ Ciobanu.

Cei doi au fost reţinuţi şi prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare. Magistraţii au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Andrei Luchian, în timp ce Ionuţ Ciobanu urmează să fie cercetat sub control judiciar.

Potrivit poliţiştilor, efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de ecstasy. Khat este consumat în special în Europa de Vest de către comunităţile de cetăţeni africani.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro