Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:27:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Evaziune de peste şase milioane de euro


24 iulie 2014

Zeci de percheziţii au loc joi, în Capitală şi în două judeţe, la membrii unei grupări care ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia sau Olanda, în valoare de 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi vândut pe piaţa internă prin firme fantomă. Prejudiciul a fost estimat la şase milioane de euro, informează Mediafax.

Pentru a-şi descărca stocul de marfă achiziţionat fictiv de la firmele "fantomă", membrii grupării ar fi făcut livrări fictive către societăţi comerciale din Bulgaria, pe care le controlau prin interpuşi.

De asemenea, pentru ascunderea activităţilor ilicite, suspecţii ar fi cesionat fictiv părţile sociale deţinute la societăţile comerciale folosite în activităţile infracţionale şi ar fi distrus documentele contabile, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La descinderi participă peste 200 de poliţişti - 110 de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din IGPR, precum şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Iaşi şi ai Poliţiei Capitalei, sprijiniţi de 27 de echipaje de intervenţie rapidă.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro