Vineri, 29 martie 2024 - 12:38:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep stăluceşte la Dubai


20 februarie 2015

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Dubai, s-a calificat în semfinale, după un duel-maraton cu rusoaica Ekaterina Makarova, scor 6-3, 1-6, 7-5.

Românca în vârstă de 23 de ani pierduse precedentul duel cu rusoaica de pe locul 9 în lume. Makarova, 26 de ani, o învinsese pe Halep în sferturile de finală de la Australian Open, cu un incredibil 6-3, 6-0.

Astăzi, la Dubai, constănţeanca a plecat ca din puşcă şi s-a desprins rapid la 4-1, transformându-şi de multe ori adversara într-un simplu spectator la execuţiile sale. Makarova, jucătoare cu un fizic impunător şi posesoare a unui joc inteligent, a încercat o revenire, însă Simona a reuşit să o ţină la distanţă şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3.

În manşa secundă, Simona Halep a suferit mult pe propriul serviciu, iar jocul la procentaj al rusoaicei a început să dea roade. Makarova a presat şi a câşitgat, reuşind să o pună de numeroase ori în dificultate pe românca de pe pe poziţia a patra în lume. Situaţia la seturi s-a echilibrat destul de rapid: 6-1 pentru Ekaterina.

Setul decisiv a fost plin de suspans, cu ambele jucătoare luptându-se cu îndârjire pentru supremaţie. Simona Halep a condus cu 5-3 şi a servit pentru meci, însă rusoaica a dus imediat scorul la 5-5. În final, constănţeanca s-a dovedit a fi mai puternică şi a închis meciul înainte de tie-break, scor 7-5.

În semifinalele de la Dubai, Simona Halep va încrucişa racheta cu învingătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki şi italianca Flavia Pennetta.

În celălalt duel din penultimul act al turneului dotat cu premii totale de peste 2,5 milioane de dolari se vor duela Garbine Muguruza, din Spania, şi Karolina Pliskova, din Cehia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro