Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:47:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cosmin Contra s-a reîntâlnit cu petroliştii


27 ianuarie 2015

Meciul de ieri dintre Petrolul şi Guangzhou din Antalya a reprezentat mai mult decât un simplu amical, întrucât fostul antrenor al haitei, Cosmin Contra, s-a revăzut cu actualul tehnician al echipei noastre, Mircea Rednic, dar şi cu foştii săi elevi.

Petrolul a remizat alb împotriva chinezilor de la Guangzhou, la capătul unui joc alert, însă, dincolo de antrenamentul bun făcut de ambele formaţii, reîntâlnirea ploieştenilor cu Cosmin Contra a fost cel mai emoţionant moment. Înainte se a-şi revedea foştii jucători, ”Guriţă” s-a întreţinut cordial minute bune cu Rednic, interesându-se de situaţia actuală a clubului, precum şi de modul în care decurge pregătirea din Turcia. Odată ieşiţi să inspecteze suprafaţa de joc, galben-albaştrii l-au salutat călduros pe Contra, dar şi pe ceilalţi membri din actualul său staff, cu toţii foşti petrolişti: team-managerul grupării chineze, Marius Nicolae, antrenorul secund Angel Lopez, preparatorul fizic Alberto Peribanez şi fizioterapeutul Nacho Martinez. Imediat după finalul întâlnirii, ”adversarii” din teren şi de pe cele două bănci tehnice au depănat amintiri într-o atmosferă ce emana din plin, deopotrivă, prietenie şi respect. Cosmin Contra, Marius Nicolae, dar şi ceilalţi colegi ai lor din staff-ul tehnic al lui Guangzhou care au trecut pe la Petrolul, le-au urat ”baftă” lupilor şi i-au asigurat că le vor ţine pumnii stânşi în returul campionatului, sperând într-o clasare cât mai bună şi câştigarea Cupei României.

Declaraţii:

Mircea Rednic: ”A fost un bun antrenament, după o perioadă de grea de pregătire, intensă. Un meci bun, poate prea tacticizat, dar sunt mulţumit de ritm. Noi am avut mai multe ocazii în prima repriză, ei au fost mai periculoşi în a doua, un joc echilibrat şi un rezultat echitabil. Băieţii s-au descurcat bine, chiar dacă nu am înscris, şi vom continua să ne pregătim cu seriozitate, ca şi până acum. Voi vedea în continuare la lucru jucătorii care au evoluat mai puţin în turul campionatului, tocmai pentru a evaluat cât mai bine lotul, cert este, însă, că toţi vor avea şansa de a demonstra că merită să joace la Petrolul. Revederea cu Cosmin a fost plăcută, am discutat despre echipă, de Petrolul, de toată această perioadă prin care trece clubul şi amândoi sperăm că totul va fi bine. Eu îmi doresc ca toţi jucătorii să rămână, dar dacă există oferte bune atât pentru club, cât şi pentru jucători, atunci nu mă pot opune. Oricum, noi suntem pregătiţi, dacă va pleca vreu fotbalist, atunci vom aduce imediat un altul în locl său. Indiferent de ce se va întâmpla, eu sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivele”.

Cosmin Contra: ”Întâlnirea cu foştii mei jucători, alături de care am trăit clipe minunate a fost Petrolul, a fost plăcută. Mereu este o plăcere să-i revăd. La Petrolul sunt jucători foarte buni, aşa cum erau şi pe vremea mea. Au făcut un meci excelent, a fost un antrenament bun şi pentru noi, mai ales că ne pregătim pentru Liga Campionilor din Asia. Am făcut o primă repriză destul de anostă, poate am avut mai mult posesia în ultimele 15 minute. Ei au fost foarte agresivi în apărare şi ne-au supus la o presiune destul de mare, cu un presing avansat. În a doua repriză am avut 2-3 ocazii clare, dar pe mine mă interesează mai mult antrenamentul pe care l-am făcut. Legat de Petrolul, dacă Primăria îşi întoarce faţa către echipă şi problemele se vor rezolva, Petrolul se va bate până la sfârşit pentru campionat, pentru că are jucători capabili de asta. Sper să termine pe unul dintre primele două locuri şi să câştige iar Cupa României”.

Cu Podbeskidzie se joacă mâine, de la ora 11.00

Petrolul va disputa miercuri dimineaţă ultimul amical al primului stagiu din Antalya, în compania polonezilor de la Podbeskidzie Bielsko-Biala, locul 8 în campionat la jumătatea sezonului. Meciul va avea loc de la ora 11.00, pe terenul de antrenament al ploieştenilor de la baza sportivă Fanatic şi va fi transmis, de asemenea, în format live text pe site-ul oficial al clubului. În primele două partide de verificare, galben-albaştrii au pierdut la limită cu Neftci Baku, scor 0-1, şi au remizat alb cu Guangzhou.

Fanioane personalizate pentru fiecare amical

Pentru toate jocurile amicale din cele două stagii de pregătire din Antalya, Petrolul a confecţionat fanioane personalizate. Detaliul a surprins plăcut formaţiile adverse şi a reprezentat o adevărată lovitură de imagine pentru clubul nostru, impresionându-l în mod special pe organizatorul celor două turnee ale ploieştenilor, turcul Cristi Niyazi, aşa cum îl cunosc românii, aceasta declarând că niciuna dintre echipele cu care a mai colaborat până acum nu s-a gândit să facă acest lucru.

SURSA: http://fcpetrolul.ro/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro