Joi, 18 aprilie 2024 - 10:57:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petrolul doar egal cu Pandurii


16 septembrie 2014

După o fiestă de goluri şi victorii în deplasare, aseară la Tg. Jiu, găzarii au făcut doar un egal împotriva unei echipe care se află în zona "roşie" a clasamentului după un meci în care au fost dominaţi în unele momente.

Petrolul fără oamenii de bază (Albin, Teixeira, Gerarldo, Hoban şi Pechana) pare a nu mai avea ritm în joc.

La Tg. Jiu au avut nevoie de un şut de la distanţă a lui Pablo De Lucas ca să obţină un punct.

Nici bine nu a început meciul ca în minutul 3 gazdele au deschis scorul prin Mihai Roman, atacantul pandurilor a marcat din 6 metri după o respingere în faţă a lui Cobrea.

Până în minutul 24, ploieştenii parcă au fost adormiţi, amfitrionii controlând începutul partidei, având ocazia de a-şi mări avantajul pe tabelă prin Buleica, blocat în momentul şutului de Satli (minutul 8).

Mutu şi-a "trezit " colegii în minutul 24, decarul "galben -albastrilor " a şutat la vinclul porţii, dar a ratat ţinta.

După 7 minute, tot Buleica a vrut să marcheze pentru gorjeni, dar şutul acestuia pe jos, a trecut pe lângă poartă (minutul 30).

"Lupii " nu-şi revin, deşi încearcă să restabilească egalitatea prin centrări în careul advers.

Pe contraatac, Mihai Răduţ a prin o torpilă, de la distanţă, dar mingea a trecut razant peste transversală (minutul 40).

Pablo De Lucas... "il salvatore "

În minutul 43, când toată lumea aştepta pauză, Mutu şutează pe poartă!?!, mingea a fost respinsă în faţă după ce Stanca i-a dat un "copy-paste " lui Cobrea, iar Pablo De Lucas a înscris cu un şut puternic pe jos, după ce mingea a "mângâiat" şi bara din stânga.

La pauză Pandurii - Petrolul, după o repriză în care microbiştii neutri se puteau uita liniştiţi la un jurnal de ştiri.

După pauză, meciul a fost un pic mai animat, cele două echipe având câteva ocazii de marcă.

Prima ocazie l-a avut autor pe Nicoară, acesta a şutat în unghi din marginea careului, însă mingea a ocolit bara din stânga porţii lui Cobrea.

Ratarea meciului...

În minutul 54, Gerson "pierdut " în careul gorjenilor, a ratat inexplicabil din câţiva metri, şutul său cu latul a trecut peste poartă, după ce Stanca era la pământ.

În minutul 57, noul venit Pastorini a debutat pentru "găzari ", după ce uruguayanul l-a schimbat pe Marinescu.

În minutul 60, Pastorini putea marca încă de la debut, şutul acestuia a trecut puţin pe lângă bară dreaptă a gazdelor.

În minutul 62, gorjenii au crezut că meciul este arbitrat de Coltescu şi au cerut penalty, după ce mingea i-a venit involuntar în mâna lui Mutu, în interiorul careului.

Spre dezamăgirea lor, centralul partidei a arătat că jocul poate continua.

De Lucas, a fost la un pas să realizeze dubla, după un şut puternic de la distanţă, respins cu greu în corner, de Stanca (minutul 66).

Din minutul 70 până la sfârşit, gazdele au controlat jocul, având şi 3 ocazii de a marca.

În minutul 73, Mihai Roman a primit o pasă de pe dreapta, dar Alcenat a reuşit să-l deposedeze printr-o alunecare pe atacantul pandurilor, în momentul şutului.

În minutul 85, Shalaj a şutat din întoarcere, din afara careului, însă mingea a ocolit poarta.

În minutul 89, Cobrea a respins cu greu în corner, un şut trimis pe jos de Matulevicius.

Putea fi 2-1 pentru Pandurii, în minutul 90 + 1, Mihai Roman a marcat, dar golul său a fost anulat, pentru că în momentul în care a primit pasa era în offside.

Scor final 1-1 şi după jocul prestat de "lupi " aseară, trebuie schimbat ceva urgent, pentru că duminică la Ploieşti va veni Steaua.

Pandurii: Stanca - Pleaşcă, Paraskevas, Elton da Silva, Momcilovic - Nistor, Anton, Răduţ (69 Erico). - Buleică (64 Shalaj), M. Roman II, Nicoară (78 Matulevicius).

Petrolul: Cobrea - Alcenat, Gerson, Satli, Fanchone - Mustivar, De Lucas - Astafei (64 Priso), L. Marinescu (57 Pastorini), Mutu (79 Nepomuceno) - Tamuz.

Declaraţii:

” E un teren dificil pentru orice echipă, Pandurii e una dintre echipele fruntaşe, chiar dacă a avut un start ceva mai ezitant. Ne aşteptam să fie un meci dificil, în condiţiile în care aveam şi noi problemele noastre, cu jucători accidentaţi. Am primit un gol foarte repede, foarte uşor şi asta se cam repetă. Începem de mult timp meciurile şovăielnic, fără agresivitate. Cred că din punct de vedere al ocaziilor, noi le-am avut pe cele mai mari, iar echipa gazdă a avut cele mai multe situaţii de gol”.

” Teixeira este un plus uriaş de valoare, iar Geraldo e jucătorul din spate care dă linişte şi siguranţă în spate. Mai e şi Pecanha, care a lipsit şi el azi. E un punct de care nu suntem fericiţi, dar de care nu suntem nici supăraţi. Până la urmă, după aspectul jocului e un rezultat echitabil, pe terenul unei echipe unde e greu să te impui”. A declarat la Look Tv, antrenorul Petrolului Răzvan Lucescu.

La rândul său, tehnicianul gazdelor, Petre Grigos a declarat (tot la Look Tv) următoarele:

" Am început foarte bine partida, dar am luat acel gol pe o greşeală a noastră. Dacă în prima repriză am controlat jocul, a doua parte a fost una echilibrată. S-a jucat pe contre, ambele echipe şi-au dorit să câştige, a fost un meci intens, un joc plăcut. Din păcate, noi am făcut nişte greşeli de transmitere a balonului, mai ales la mijlocul terenului. Nu suntem nici super mulţumiţi de acest rezultat, dar nici supăraţi. Am avut câteva oportunităţi de a tranşa victoria, dar nu am reuşit. Trebuia să fim mai atenţi la finalizare, dar cât de cât sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor. Cu puţină şansă puteam câştiga, dar la fel de uşor puteam să şi pierdem"

"Nu prea reuşim să câştigăm pe teren propriu, e o presiune în plus pentru noi, se vede o crispare în jocul nostru când evoluăm acasă".

Pablo De Lucas a spus că "lupii " vor juca la victorie cu Steaua.

Pablo de Lucas, cel care a adus un punct "lupilor " aseară la Tg. Jiu, crede că Petrolul va juca altfel în partidă cu Steaua şi vor urmări victoria cu "rivala la titlu " a " găzarilor ".

"Am început mai greu, Pandurii au fost agresivi. S-au resimţit absenţele astăzi, deşi jucătorii care au intrat pe teren şi-au făcut datoria. Rezultatul e echitabil, pentru că prima repriză a aparţinut Pandurilor. Cu Steaua jucăm la victorie, pentru că vom evolua pe teren propriu. E esenţială o victorie ca să nu pierdem contactul cu plutonul fruntaş", a declarat Pablo De Lucas la Look PLUS.

Pecanha şi Geraldo revin cu Steaua

 " Pecanha şi Geraldo vor reveni, dar Teixeira nu. A fost un program dificil până acum, cu CFR, Pandurii, iar acum urmează Steaua. Conjunctura a fost împotriva noastră, începând cu meciul cu Craiova am pierdut jucători importanţi. Apoi a fost jocul cu CFR, unde greşelile de arbitraj au făcut ca rezultatul să fie cel care a fost, deci au fost mai mulţi factori care au contribuit la ultimele rezultate”, a fost ultimă declaraţie a lui Răzvan Lucescu, la Look Tv.

Meciul Petrolul-Steaua se va disputa duminică


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro