Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:10:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfânta Muceniţă Sebastiana


24 octombrie 2014

Pe vremea împărăţiei lui Dometian, aflându-se Sfânta Muceniţă în cetatea lui Marchian, a fost pârâtă la guvernatorul Serghie că este creştină. Aducând-o înaintea lui, a mărturisit că a fost uceniţă a Apostolului Pavel şi botezată de acesta. Bătută cu măciuci de plumb peste tot trupul şi băgată în temniţă, i s-a arătat Apostolul, zicându-i: „Bucură-te şi nu te mâhni că trebuie să mergi legată în cetatea ta, pentru mărturisirea în Hristos”. Peste şapte zile, scoţând-o guvernatorul din temniţă a aruncat-o într-un cuptor încins, dar Sfânta a ieşit nevătămată şi făcând rugăciune, s-a făcut glas mare din cer, cu fulgere şi grindină, care au stins focul şi i-au îngrozit pe chinuitori.

Trimisă în cetatea ei, a fost încurajată de îngerul Domnului care i-a zis: „Îndrăzneşte, fiica Lui Dumnezeu, că trebuie să stai de faţă înaintea guvernatorului Pompian şi eu sunt cu tine”. Aici a fost spânzurată pe un lemn şi strujită fără milă aproape trei ceasuri, dar rupându-i carnea, din ea ieşea miros frumos de mir. Pogorând-o de pe lemn, a dat-o înaintea leilor, dar aceştia se purtau ca nişte mieluşei tineri şi blânzi. Văzând, păgânii că nu o pot birui, au scos-o afară din cetate şi i-au tăiat cinstitul cap, din care a curs lapte în loc de sânge.

Băgând păgânul, Sfântul ei trup şi capul într-un sac de care a legat greutăţi, l-a aruncat în mijlocul mării, dar Îngerul Domnului a rupt sacul şi a scos trupul sfânt. O nobilă, Amia, aflându-l a înfăşurat moaştele cu pânză curată şi cu miresme scumpe, iar ele au tămăduit şi tămăduiesc credincioşi de pretutindeni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro