Joi, 28 martie 2024 - 10:54:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Cuvios Iosif Imnograful


4 aprilie 2014

Acesta a fost din insula Siciliei, din părinţi credincioşi, fiind un copil blând şi dăruit din fire. Când Sicilia a căzut în mâna sarcinilor, împreună cu toată familia s-a mutat în Grecia şi având nevoie de linişte şi multă învăţătură, a intrat în mănăstirea Latomus. Făcându-se călugăr ducea viaţă de mare asprime, toată noaptea şi-o petrecea stând în picioare şi în genunchi, rugându-se şi cântând Domnului cântări pe care el le alcătuia cu multă măiestrie.

Având bogăţie de fapte bune, a fost sfinţit preot sârguindu-se cu mai multă nevoinţă şi rugându-se cu lacrimi pentru toată lumea. A avut fericirea de a vieţui împreună cu Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a primit ca ucenic al său.

Luptând împotriva Sfintelor Icoane a îndurat grele suferinţe şi a fost surghiunit în Cherson, de unde s-a întors când a încetat prigoana. Ţinut în mare cinste de însuşi Sfântul Ignatie, patriarhul Constantinopolului, Sfântul Iosif poetul s-a mutat la Domnul, fiind lăudat prin cântări în ceruri de toţi Sfinţii, pe care el i-a preamărit cu credinţă, cât a fost pe pământ.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro