Vineri, 29 martie 2024 - 3:05:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima cafenea-concept a Organizaţiei Concordia te aşteaptă la Bucureşti


2 noiembrie 2012

Gândit iniţial ca un curs de formare profesională pentru tinerii ocrotiţi de organizaţia Concordia, atelierul de brutărie din cadrul Şcolii de Meserii s-a dezvoltat prin deschiderea Brutăriei Concordia la inceputul anului trecut. Ca şi punct conex, primul punct de desfacere a fost inaugurat în Bucureşti, la parterul clădirii Premium Plaza din zona Pieţei Victoria.

 

Proiectul Brutăria Concordia reprezintă un sistem complex ale cărui activităţi principale (laboratorul-atelier din Ploieşti) şi conexe (punctul de desfacere “Concordia Bakery” şi serviciul de catering) sprijină tinerii din cadrul şi din afara organizaţiei, în procesul de integrare socio-profesională. Toate fondurile rezultate din aceste activităţi susţin cursurile atelierului de brutărie prin care tinerii pot obţine diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor), precum şi în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar şi patiser-cofetar.

În cadrul atelierului, 24 de tineri au posibilitatea de a urma, anual, cursurile susţinute în domeniile brutar şi patiser-cofetar. Începând cu prima promoţie de absolvenţi ai şcolii de meserii – atelierul de brutărie, în anul 2010, tinerii şi-au găsit locuri de muncă atât în cadrul Brutăriei Concordia, cât şi în alte fabrici de panificaţie.

 

„Componenta socială pe care o impune proiectul Brutăria CONCORDIA aduce, în Bucureşti, prima cafenea-concept din România: “CONCORDIA Bakery". Suntem mândri că ne putem număra printre organizaţiile din România, care reuşesc să facă business social, împreună cu tinerii aflaţi în dificultate. După ce se califică în meseria de brutar-patiser, tinerii pot obţine locuri de muncă, iar, în prezent, trei dintre ei sunt angajaţi în cadrul Brutăriei CONCORDIA. Ei ştiu că de succesul produselor de panificaţie si patiserie este legată şi speranţa pentru un loc de muncă - pasul atât de important în dobândirea unui statut personal, apreciat în societate” a spus Bogdan Braicu, Managing Director, Organizaţia Umanitară Concordia.

 

Despre Organizaţia Umanitară Concordia

 

Concordia este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, care are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.

În prezent, Concordia ocroteşte peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sociale pe care le administrează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani, Judeţul Prahova.

Şcoala de meserii Concordia oferă 72 de locuri tinerilor asistaţi, dar şi celor din afara organizaţiei, care doresc să fie sprijiniţi în deprinderea unei meserii şi care pot obţine diplome recunoscute în Uniunea Europeană pentru calificările: brutar-patiser, tâmplar, horticultor-agricultor, bucătar şi ospătar.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro