Vineri, 29 martie 2024 - 10:39:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul sub nămeţi


3 februarie 2012

Fotografie0405Aşa cum au anunţat şi meteorologii, astăzi a început să ningă abundent şi în Ploieşti. Şi, pentru că reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat că exista riscul transformării codului portocalui de ninsoare într-unul roşu, ploieştenii au luat cu asalt supermarketurile şi magazinele de cartier pentru a-şi face provizii. Aşa se face că, într-o atmosferă aproape asemănătoare cu cea din perioada Crăciunului, parcările marilor magazine erau aproape neîncăpătoare.

Recent, Ministrul de Interne al României a anunţat că urmează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere meteorologic pentru România, convocând Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


"Da, s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954! Ieri, la ora 16.00, am convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă şi ce mai este necesar", a declarat, pentru Evenimentul Zilei ministrul de Interne Traian Igaş.


Declaraţiile ministrului de Interne au împânzit Internetul, care apoi s-a umplut de zvonuri conform cărora ar urma să fie declarat Cod Roşu.
Reacţia românilor, în general, dar şi a ploieştenilor în particular, la informaţiile apărute a fost să se îndrepte către cel mai apropiat hypermarket în scopul de a se aproviziona pentru perioadă grea care urmează.


Ana Maria Florea, purtător de cuvânt Cora România, a declarat pentru antena3.ro, că hypermarketul a înregistrat cu 18% mai mulţi clienţi faţă de joia trecută, iar vânzările înregistrate au fost cu 70% mai mari.
„Chiar dacă numărul de clienţi este doar cu 18% mai mare, aceştia au cumpărat foarte multe produse de bază - carne, lapte, ouă, cartofi etc. S-au adunat foarte mulţi clienţi care au cumpărat foarte mult într-o perioadă mică de timp - cozile au ajuns până la jumătatea magazinului “, a declarat Ana Maria Florea.Fotografie0414


Şi la Carrefour s-au înregistrat vânzări peste media unei zile obişnuite de joi. Surse au declarat că încasările au fost aproape duble faţă de săptămâna trecută şi cu 60% mai mult faţă de media ultimelor două săptămâni. În Ploieşti, raioanele de carne, pâine, legume şi fructe erau aproape goale, la mare căutare fiind şi produse precum zahăr, ulei şi făină.
Meteorologii au emis avertizare Cod Galben de ninsori pentru întreaga Românie. Avertizarea este valabilă de astăzi de la ora 11.00 până duminică la ora 20.00. Stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri.


Situaţia de Cod Roşu se instituie în urma deciziei Guvernului, la recomandarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conform Ordinului nr. 823, din 15 august 2006, al Ministerului Mediului.

Condiţiile pentru instituirea Codului Roşu:

- Sunt aşteptate căderi importante de zăpadă sau depuneri masive de polei, ce pot afecta grav activităţile umane şi viaţa economică;

- Circulaţia riscă să devină rapid impracticabilă în întreaga reţea (rutieră, feroviară şi maritimă);

- Distrugeri importante pot afecta reţelele de electricitate şi de telefonie, timp de mai multe zile;

Există posibilitatea producerii de perturbări foarte grave ale transportului aerian şi feroviar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro