Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:00:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Delta Dunării, promovată de piloţi de curse şi gastronomie


26 martie 2014

Participare-eveniment weekend-ul acesta la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri, derulată la Braşov: echipa Danube Delta Rally® a pregătit un antrenament special pentru „maratonistul nisipurilor“ Paul Dicu.

De asemenea, pentru că Raliul Deltei – programat anul acesta între 29 şi 31 mai – este conceput şi ca un eveniment de promovare turistică a Deltei Dunarii, organizatorii raliului de la Tulcea au adus la Braşov un colţ al acestei zone, printr-o petrecere culinară. Paul Dicu, românul care a participat de trei ori la una dintre cele mai dificile curse din lume, Maratonul Nisipurilor din deşertul Sahara, s-a alăturat echipei Danube Delta Rally® şi a avut parte de un adevărat „botez” automobilostic la finele săptămânii trecute. Alergător tenace în cele mai dificile condiţii, Dicu a fost cucerit şi de adrenalina pe care i-o oferă un raliu, astfel că în luna mai va lua startul şi la Tulcea, alături de pilotul constănţean Sorin Telehoi.

„Aşa cum ne-am obişnuit fanii şi prietenii, facem lucrurile altfel. Astfel că înainte de raliul-eveniment din Tulcea, am adus un colţ de Delta la Braşov sesiunea de gatit pe care am organizat-o ad-hoc chiar în parcul de service. Atmosfera a prins pe toată lumea, iar piloţii s-au delectat cu bunătăţi dobrogene în momentele de pauză. Vom continua cu surprizele şi la Tulcea, la Raliul Deltei, atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori”, precizează Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®. Atmosfera Danube Delta Rally® l-a cucerit şi pe internaţionalul Florentin Petre, care a pus la cale un minispectacol automobilistic, alături de vedeta TV Gina Pistol, pasionată şi ea de automobilism. Ambii l-au „asistat” pe maratonistul Paul Dicu în antrenamentele sale de la Braşov.

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013 – după o pauză de 20 de ani – şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului Naţional. Anul acesta, evenimentul are loc între 29 şi 31 mai şi este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susţinerea Consiliului Judeţean Tulcea şi a Primăriei Tulcea. Etapa a treia din campionat, Danube Delta Rally® este un eveniment de referinţă pe harta automobilismului sportiv românesc şi are ca principal obiectiv valorizarea potenţialului turistic al zonei. Agenda Raliului Deltei include şi petreceri, concerte, excursii şi degustări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro