Joi, 18 aprilie 2024 - 3:39:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rusii fac misto de prostia noastra!


18 februarie 2014

În lipsa băncilor mari cu capital românesc, sistemul bancar din România este doar o extensie a sistemului bancar occidental şi prin urmare, beneficiază de un tratament special din partea statului. România, fiind o colonie, este forţată să acorde prioritate intereselor bancherilor străini şi nu intereselor naţionale.

Iniţiativa de „stimulare a consumului” şi „reducerea ratelor la credite” promovată de guvernul Ponta nu este altceva decât o tentativă disperată de a salva situaţia financiară a băncilor străine din România.

La prima vedere, iniţiativa reducerii ratelor la creditele persoanelor cu venituri sub media naţională este o clasică şi banală pomană electorală. Victor Ponta a descris esenţa propunerii în felul următor: „Practic, jumătate din rata pe care o plătesc va fi amânată - cei care au 800 lei rată vor plăti doar 400 lei, restul de 400 lei se amână pe doi ani, iar statul va suporta, pe baza unui credit fiscal, din impozitul pe venit diferenţa după ce se termină cei doi ani.”

În realitate, situaţia este mai gravă. De fapt, dacă urmărim circuitul banilor, va avea loc un transfer masiv din bugetul de stat în conturile băncilor străine, banii făcând un scurt popas în conturile cetăţenilor cu credite. Statul renunţă la încasarea a aproximativ 1,2 miliarde de dolari şi transferă aceşti bani băncilor.

Materialul integral pe: VOCEA RUSIEI


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro