Vineri, 29 martie 2024 - 11:26:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai sigur browser de internet


5 august 2013

Compania independenta de cerecetari in domeniul IT, NSS Labs, a dat publicitatii rezultatele unui studiu in urma caruia s-a constatat care este cel mai sigur browser pentru navigarea pe internet.

In timpul cercetarii amintite, browserul Internet Explorer 10 a recunoscut cel mai mare numr de site-uri suspecte, comparativ cu celelalte browsere testate, trimitand atentionari catre utilizator noteaza Tech News.

Browserul Microsoft IE 10 anunta extrem de repede daca site-ul pe care vrem sa-l deschidem este periculos pentru siguranta calculatorului nostru. Cercetarea a fost desfasurata intre 13 martie si 19 aprilie 2013.

Eficacitatea sistemului de siguranta a browserelor a fost testata, utilizandu-se 754 de linkuri care duceau catre pagini suspecte. Expertii au incercat, in acelasi timp, sa intre pe aceleasi site-uri suspecte, fiecare browser testat avand la activ 18.000 de incercari. Computerele au functionat cu ajutorul sistemului operational Microsoft Windows 8 Enterprise.

Internet Explorer 10 s-a dovedit a fi cel mai eficient si cel mai sigur, descoperind 99,96% din link-urile suspecte. Pe locul doi s-a situat Google Chrome cu o eficacitate de 83,16%. Safari, al celor de la Apple, si Firefox 19 ocupa locul trei, respectiv patru, cu indicatori de 10,15% si 9,92%. Opera 12 detecteaza site-uri suspecte in doar 1,87% din cazuri.

A reiesit ca Firefox si Safari blocheaza 1 din zece site-uri suspecte. Asta inseamna ca celelalte noua trebuie sa fie oprite cu ajutorul antivirusului instalat pe computer. Chrome opreste 8 din 9 accesari, in timp ce lui Explorer 10 ii scapa doar 4 site-uri din 1000. Utilizatorii de Opera sunt practic fara aparare, arata analiza NSS Labs.

In toate cazurile, browserele il atentioneaza pe utilizator despre faptul ca site-ul pe care umreaza sa il viziteze poate provoca daune calculatorului, insa nu pot bloca accesul vizitatorului. Aceasta cercetare nu e singura care stabileste ca Internet Explorer este cel mai sigur browser. In septembie 2012, NSS Labs a desemnat toate cele nou vesriuni ale browserului ca fiind cele mai sigure. Internet Explorer s-a dovedit a fi si cel mai mic consumator de energie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro