Vineri, 29 martie 2024 - 4:50:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noaptea muzeelor 2013


16 mai 2013

NOAPTEA MUZEELOR 2013 are loc pe 18 mai. Daca ai vrut sa vizitezi muzee sau sa iei parte la evenimente speciale si programul incarcat nu ti-a permis, in acest an ai ocazia sa participi la proiectul "Noaptea Muzeelor in 4 acte".

 

NOAPTEA MUZEELOR 2013 in 4 acte - Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca si Sibiu

 

Muzeul Bellu din Capitala sarbatoreste centenarul aeronauticii militare, cu tururi si demonstratii de gen, Foisorul de Foc este deschis pentru vizitatorii curiosi, iar Ferma Animalelor va fi deschisa, pentru prima data, pe 18 mai 2013 pana la ora 24.00.

 

Noutatea de anul acesta consta in introducerea de circuite muzeale si la Baia Mare si Sibiu - orase in care vor fi disponibile harti tiparite cu institutiile participante, dupa modelul implementat cu succes la Bucuresti in ultimii cinci ani si la Cluj-Napoca anul trecut.

 

Proiectul "Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu" este coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania si finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Parteneri in proiect sunt Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.

 

De asemenea, pentru prima oara colectii muzeale, colectii private si bisericesti din zonele rurale ale Sibiului isi asteapta vizitatorii in nocturna, alaturi de muzee din Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Constanta, Cluj-Napoca, Deva, Golesti, Iasi, Oradea, Ploiesti, Resita, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targu-Jiu, Targu-Mures si Timisoara.

 

NOAPTEA MUZEELOR 2013 in Bucuresti

 

In Bucuresti, vizitatorii au de ales intre 32 de muzee si organizatii culturale care isi deschid portile pana tarziu in noapte si invita publicul la expozitii, concerte, proiectii de filme, activitati pentru copii, spectacole etc., pentru experiente de neuitat.

 

Muzeele care participa la eveniment inca de la primele sale editii continua sa atraga anual mii de vizitatori: Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul de Arta "Vasile Grigore - pictor si colectionar", Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National "George Enescu", Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul National Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida", Muzeul National al taranului Roman.

 

Printre muzeele si institutiile care s-au alaturat evenimentului in ultimii ani pot fi amintite Muzeul de Arta Veche Apuseana "Ing. Dumitru Furnica-Minovici", Universitatea Spiru Haret, World Press Photo Romania, Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Löwendal, Centrul Cultural Art Society, Muzeul Bellu, Muzeul National al Pompierilor - Foisorul de Foc si Biblioteca Centrala Universitara "Carol I".

 

Nu lipsesc noutatile si prezentele inedite: anul acesta sarbatoresc pentru prima data Noaptea muzeelor Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul "Theodor Aman", Romanian Design Week Preview - Palatul stirbei, Galeria Galateca si Ferma Animalelor.

 

Instrumente deosebit de utile pentru vizitatorii bucuresteni sunt hartile tiparite cu organizatiile participante, disponibile la sediul muzeelor in noaptea evenimentului sau in format electronic pe www.noapteamuzeelor.ro, precum si aplicatia pentru smartphone conceputa special pentru aceasta noapte, care se poate descarca de pe AppStore si Google Play.

 

De Noaptea Muzeelor este incurajata utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai usor distantele intre muzeele din Bucuresti: si anul acesta vizitatorii au la dispozitie 100 de biciclete, prin cel mai important program national de bike-sharing, I’Velo. Vizitatorii care doresc sa foloseasca bicicletele I'Velo pentru deplasarea intre muzeele deschise sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa [email protected] (cu nume, prenume, CNP si numar de telefon) pana in ziua de joi, 16 mai, ora 18.00.

 

Bicicletele se vor prelua si preda la Sediul Green Revolution (I’Velo): Strada Olteni, nr. 3, sector 3, Bucuresti. Preluarea se face in ziua de vineri, 17 mai, intre orele 16.00-20.00, iar predarea in ziua de luni, 20 mai, intre orele 10.00-18.00.

 

Alte institutii din Bucuresti deschise in noapte sunt: Universitatea Spiru Haret, World Press Photo Romania (in Piata Universitatii), Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Löwendal, Centrul Cultural Art Society si Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”.

 

Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a noua editie. Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai - Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM).

 

In Prahova participa la Noaptea Muzeelor:

 

Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus" (Ploieşti)

Casa memorială „George Enescu” - Muzeul Naţional „George Enescu” (Sinaia)

Muzeul Naţional Peleş (Sinaia)

 

Lista muzeelor si institutiilor participante este accesibila pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro, cu detalii despre programele si evenimentele speciale pregatite pentru aceasta ocazie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro