Joi, 18 aprilie 2024 - 1:02:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O farmacie din Ploieşti acuzată că a exportat citostatice


1 aprilie 2013

Afacere pe pielea bolnavilor de cancer. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că în urma unei anchete s-a descoperit că o farmacie din Ploieşti că a achiziţionat de la stat medicamente destinate bolnavilor de cancer, apoi le-a revândut în străinătate.  Ministrul Sănătăţii a mai spus că până la sfârşitul anului 2013 se vor suspenda activităţile de export paralele pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate.

 

"Începând cu luna octombrie 2012 şi până în ianuarie 2013 s-au livrat de către Unifarm trei medicamente oncologice esenţiale pentru tratamentul bolnavilor de cancer către reţeauna de spitale şi farmacii. Farmacia Melissa Farm din Ploieşti, una dintre farmaciile care au comandat la Unifarm aceste produse, a livrat prin depozitul aflat în spatele ei în ţările Europe prin export paralel aceste medicamente. Farmacia a dat comanda la Unifarm după care a livrat aceste medicamente către propriul depozit care le-a scos din România prin activitatea de export paralel", a acuzat ministrul Sănătăţii.

"Dacă nu s-ar fi făcut exportul paralel pentru aceste medicamente am fi avut stocuri pana în luna august 2013.", a completat Nicolăescu.

Ministrul a mai declarat că până la sfârşitul anului 2013 se vor suspenda activităţile de export paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate şi va avea loc o acţiune de monitorizare zilnică a stocurilor de medicamente la nivelul spitalelor.

"Pentru a remedia această situaţie astăzi semnez un ordin de ministru prin care până la sfârşitul anului 2013 se vor suspenda activităţile de export paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate, de pe site-ul Ministerului Sănătăţii.", a declarat Nicolăescu.

 

Sursa: RTV.net

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro