Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:53:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Panică la Padina/ Urşii se plimbă pe lângă cabane


26 decembrie 2012

Angajaţii Parcului Natural Bucegi şi câţiva vânători de la Fondul Dunărea sunt pe urmele a doi urşi care au creat probleme în ultimele zile în Munţii Bucegi. Unul dintre animale a fost aproape să atace un salvamontist în plină zi, iar la campingul Zănoaga a distrus opt căbănuţe, devastand uşi, mobilier şi saltele.

Îngrijorarea autorităţilor este cu atât mai mare cu cât în zonă se află mulţi turişti veniţi să petreacă sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Animalul este de vârstă adultă, iar cei care l-au văzut spun că a devastat tomberoanele din zonă şi poate deveni agresiv în lipsa hranei. Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi au  montat o cuşcă cu momeală lângă Hotelul Peştera, iar la acţiune participă şi vânătorii de la Fondul Dunărea, zona fiind pe arealul lor de funcţiune. Urşii dau târcoale hotelurilor şi cabanelor din zona Peştera-Padina, dar şi în zona de camping de la Zănoaga.

Turiştii din zonă se tem pentru viaţa lor, mai ales că ursul a fost văzut plimbându-se pe lângă maşinile lor. Mai mult, turiştii sunt rugaţi ca după ora 18.00 să nu mai iasă din locurile de cazare.

Odată capturat, ursul va fi tranchilizat cu ajutorul specialiştilor de la I.C.A.S. Braşov şi va fi relocat la limita Parcului Natural Bugegi spre Leaota. Curios este faptul că nici până la această dată, animalele nu au intrat la hibernare. Urşii au creat panică în luna septembrie atunci când mai multe persoane au fost rănite, iar două dintre chiar ucise de fiară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro