Joi, 28 martie 2024 - 6:11:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salina Slănic asaltată de camioane


7 decembrie 2012
Răzvan PASCU

De frică să nu fie nepregătiţi, drumarii au dat buzna la salina din Slănic, Prahova. Zeci de autovehicule stau la coadă. Şoferii aşteaptă şi două zile ca să încarce sarea necesară la acţiunile de deszăpezire.

La mina Unirea, spune conducerea, se lucrează la capacitate maximă. De câteva zile, sunt peste 50 de camioane care stau în coloană. Unii vin, alţii pleacă. Drumarii sunt veniţi din toate colţurile ţării, cum ar fi Giurgiu, Bucureşti sau Buzău. Unii dintre ei sunt nevoiţi să doarmă în frig, întrucât în cabine nu au posibilitatea să încălzească. De mâncat, oamenii mănâncă pe la magazinele din zona sau îşi prepara câte ceva, la butelii. Au de aşteptat şi două zile să poată intra pe poarta salinei şi să încarce.

Zilnic, de la Mina Unirea pleacă aproximativ 1.200 de tone de sare, pentru acţiunile de deszăpezire. Preţul este acelaşi la cel de anul trecut.

Salina prahoveană a vândut anul trecut aproape 120.000 de tone de sare, din care peste 71.000 de tone au fost livrate pentru deszăpezire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro