Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:55:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai mare pedeapsă pentru corupţie din România


4 februarie 2015

Judecătorul Mircea Moldovan a fost condamnat  la 22 de ani de închisoare pentru corupţie de către Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta este cea mai mare pedeapsă pentru corupţie decisă de justiţia din România, scrie digi24.ro.

Judecătorii Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat. În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

Anterior, cea mai mare pedeapsă pentru fapte de corupţie data din 2013, când o persoană a fost condamnată la 16 ani de închisoare într-un caz de înşelăciune cu locuinţe, potrivit digi24.ro.

Judecătorul a fost condamnat în dosarul omului de afaceri Dan Adamescu. Acesta din urmă a primit şi el 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Alţi 3 judecători au fost condamnaţi în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie: Elena Rovenţa – 5 ani şi 10 luni, Sorin Viziru – 5 ani şi Ion Stanciu – 3 ani şi 8 luni.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit bunuri şi servicii de la lichidatori, de la administratori judiciari sau de la practicieni în insolvenţă, potrivit mediafax.ro.

Justiţia a decis că Dan Adamescu le-a dat mită de 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Dincolo de pedeapsa privativă de libertate, lui Adamescu i s-au interzis o serie de drepturi, printre care şi dreptul de a fi director şi administrator al unei societăţi sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro