Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:28:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc, urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor abuzive


16 octombrie 2014

Senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care precizează că şeful Romsilva se află sub control judiciar.

Ilie Sârbu este cercetat pentru folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, precizează DNA.
   
În cazul lui Viorel Hrebenciuc, urmărirea penală vizează  infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat,  trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o func?ie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
   
Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, iar Adam Crăciunescu, pentru abuz în serviciu şi  sprijinirea unui grup infracţional organizat.

DNA mai precizează că lui Sârbu, care are calitatea de suspect, precum şi lui Hrebenciuc, Adam şi Crăciunescu, care sunt inculpaţi în dosar, li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.
   
În acest dosar, la DNA Braşov au aduşi pentru audieri, miercuri, şi soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam de la Tribunalul Braşov şi judecătorii Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă, ambii de la Tribunalul Covasna.
  
Tot acolo vor fi aduşi la audieri, miercuri, prinţul Paul şi prinţesa Lia, care, conform unor surse judiciare, ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat "să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".
   
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a celor trei judecători vizaţi în dosar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro