Joi, 18 aprilie 2024 - 3:59:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mesaje împotriva religiei în şcoli la început de an şcolar


15 septembrie 2014

Subiectul orelor de religie în şcoli a fost reactivat în prima zi de cursuri din noul an şcolar. Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a reluat campanie de stopare a „biserificării” şcolilor şi a „îndoctrinării religioase”, cerând Ministerului Educaţiei să rezolve problema şefilor de şcoli şi diriginţilor care sunt şi preoţi, deci subordonaţi şi Bisericii Ortodoxe.

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) cere Ministerului Educaţiei „să facă publică situaţia directorilor, directorilor-adjuncţi şi diriginţilor care activează în unităţile publice de învăţământ şi care, în calitate de preoţi sau de profesori de religie, sunt în acelasi timp subordonaţi Bisericii Ortodoxe sau altor culte religioase”.

De asemeni, ASUR cere înlaturarea de urgenţă a acestor conflicte de interese, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei, transmis luni, în prima zi de şcoală.

Reprezentanţii ASUR au mai spus că „în unităţile de învăţământ de stat trebuie păstrată o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de Religie trebuie predată Istoria Religiilor şi nu doar viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela”, reiterând ideea lansată şi vineri de candidatul la prezidenţiale Monica Macovei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro