Vineri, 29 martie 2024 - 11:59:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rus: Îi sfătuiesc pe Ponta şi Antonescu să negocieze cu Băsescu


4 septembrie 2012

rusFostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat că îi sfătuieşti pe liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să negocieze cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că altă soluţie nu există.

"Cu siguranţă că îl sfătuiesc şi pe domnul Ponta, şi pe domnul Antonescu să negocieze cu Traian Băsescu, pentru că o altă soluţie nu există. Soluţia cu războiul, am auzit şi eu, să facem încă un referendum (...) Va trebui să renunţăm şi noi la obiceiurile astea ale noastre, războinice", a afirmat Rus, la Realitatea TV.

De asemenea, Rus a ţinut să sublinieze că el nu are nicio relaţie cu Băsescu, în ultimii cinci ani discutând cu acesta numai de trei ori, câteva minute, şi doar cu privire la probleme legate de mandatul său de ministru de Interne

"Nu am nicio relaţie cu Traian Băsescu. Dacă ar fi să răspundem la clasica întrebare Ce ai făcut în ultimii 5 ani?, nu am vorbit niciodată cu Traian Băsescu, decât în mandatul acesta de trei luni, am vorbit cu dânsul de trei ori (...) Am discutat cu Traian Băsescu în ultimii cinci ani 5-7 minute, în rest nu am avut niciun fel de relaţie", a spus Rus, care a adăugat că unii jurnalişti de la Bucureşti au ţinut să îl eticheteze ca fiind "omul lui Băsescu", deoarece în Capitala trebuie "să fii omul cuiva, al lui Băsescu, al lui Antonescu, al lui Voiculescu, ca să exişti".

Totodată, el a arătat că "grupul de la Cluj" din interiorul PSD există în continuare, însă nu are niciun interes să iasă din partid şi să creeze o altă platforma politică de centru-stânga. "Există grupul de la Cluj. (...) Noi nu am avut niciodată poziţii centrifuge în partid. Noi am încercat tot timpul să centripetam partidul, să promovăm raţiunea, logica acţiunii de partid", a argumentat Rus, adăugând că totuşi este greu de obţinut unanimitate absolută într-un partid.

"Cum eu îl ascult pe Dragnea, trebuie să mă asculte şi el pe mine. Argumentam şi cădem pe urmă de acord la poziţia cea mai corectă şi mai competitiva", a spus Rus.

El a arătat că generaţia de politicieni de 40 de ani din care face parte premierul Victor Ponta trebuie susţinută şi a apreciat că şeful Guvernului a greşit cam în 15% din deciziile luate în ultimele trei luni, însă a trebuit să facă faţă unor atacuri politice şi "presiuni din toate părţile".

Rus a arătat că a exprimat încă dinainte de referendumul din 29 iulie în cadrul PSD opinia sa că va fi "extrem de puţin probabilă" realizarea cvorumului de 9,2 milioane de votanţi, iar eşecul va aduce "efecte perverse" greu de gestionat, însă Victor Ponta a trebuit să facă faţă unor presiuni din exterior şi ale colegilor de partid, iar până la urmă a dictat factorul emoţional, nu cel raţional.

Fostul ministru de Interne a mai arătat că nu regreta decizia să de a demisiona şi a arătat că argumentele sale privind listele electorale permanente au fost cele pertinente, chiar dacă atât el, cât şi colegul de la Administraţie, liberalul Victor Paul Dobre, au fost nevoiţi să îşi prezinte demisia. Rus l-a criticat din nou pe actualul ministru al Administraţiei, Radu Stroe, numindu-l "tata de şmecheraş".

"Domnul Stroe, după ce maliţios şi misterios a explicat presei că va da nişte cifre că ne vom trânti cu toţii pe spate, iar CC îşi va da demisia, s-au dat aceleaşi cifre pe care eu şi Dobre le-am explicat cu o lună şi jumătate înainte. (...) Faţă de ceea ce el a spus că veţi vedea câte surprize, nu trebuia să îi spun şmecheraş, trebuia să îi spun tată de şmecheraş, mai mult decât atât", a spus Rus.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro