Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:14:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liberalii pleacă din Parlament?


24 ianuarie 2012

crinMai mulţi parlamentari liberali şi-au redactat demisiile din Parlament şi i le-au predat preşedintelui Crin Antonescu. Decizia liberalilor a venit după ce, în prima parte a zilei,  reprezentanţii USL nu s-au pus de acord în privinţa strategiei pe care o vor urma pentru a-şi îndeplini obiectivul „alegeri anticipate". Ideea demisiei nu este agreată de social-democraţi, care propun fie grevă parlamentară, fie manifestaţii de stradă.

Printre liberalii care şi-au scris demisiile se numără deputaţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Lucia Varga şi senatorii Mircea Diaconu şi Varujan Vosganian.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri-seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce Puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii social-democraţi, înainte de hotărârea finală. „Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne", a spus Antonescu.

„Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca să găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta", a spus Antonescu. Liderul PSD, Victor Ponta, s-a arătat rezervat faţă de propunerea liberalilor. El a afirmat că în următoarele zile liderii USL se vor întâlni pentru a lua „decizia corectă" privind raportarea faţă de actuala putere.

Dialogul surzilor nu s-a manifestat doar în USL, ci şi între Putere şi Opoziţie, la sesiunea extraordinară convocată în urma manifestaţiilor de stradă. În timp ce reprezentanţii Opoziţiei îi cereau demisia, premierul Emil Boc a insistat că nu are de ce să-şi dea demisia, explicând şi de la tribuna Parlamentului că „a strâns cureaua" forţat de contextul economic.

Ioan Oltean (PDL) l-a atacat pe şeful PNL, Crin Antonescu, afirmând că  liderului PNL ar trebui să-i fie frică de urne, întrucât a fost ales „de calculator". Replica lui Antonescu a venit imediat, el reproşându-i lui Oltean că se expune ridicolului, că „s-a trezit" parlamentar pentru că a fost pus pe liste de Ion Iliescu în 1990 şi de Petre Roman în 1992, că ulterior, dus „în cârcă" de Traian Băsescu, s-a trezit  mare om politic şi secretar general, ajungând „să se milogească pentru a obţine energie ieftină de la băieţii deştepţi" şi să ia „mi-nchipui oare câtă şpagă" pentru a-l pune pe Ioan Nelu Botiş ministru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro