Joi, 28 martie 2024 - 8:38:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Invitarea lui Mărieş să vorbească în Parlament este considerată o veritabilă blasfemie de către Ion Iliescu


25 decembrie 2011

ioniliescuFostul şef al statului Ion Iliescu susţine că invitarea lui Teodor Mărieş - "un impostor, care nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns în funcţia de preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie - a constituit o veritabilă "blasfemie", de care se face vinovată conducerea Parlamentului.

"O veritabilă «blasfemie» a constituit-o subminarea Adunării omagiale a Parlamentului prin invitarea la luarea de cuvânt a lui Teodor Mărieş - un impostor, care nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns în funcţia de preşedinte al «Asociaţiei 21 Decembrie»", scrie Ion Iliescu pe blogul său.

Iliescu arată că asociaţia a fost fondată de aceia care s-au aflat în noaptea de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental.

"Teodor Mărieş nu a fost la Baricadă! Nu prea se ştie unde se afla, în general, în acel timp. Originar din Caransebeş, unde era portar, după informaţia dată de el, la o obscură echipă de fotbal, nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns la Bucureşti. Nu se ştie dacă are vreo calificare şi... unde a lucrat. Prima sa apariţie «remarcată» a fost în grupul de huligani, care au devastat clădirea Guvernului în ziua de 18 februarie 1990. Apoi a apărut în grupul provocatorilor la violenţele din Piaţa Universităţii. Cu ce autoritate poate vorbi acest individ în numele revoluţionarilor? Prezenţa sa este compromiţătoare întotdeauna", mai scrie Ion Iliescu.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a spus că Ion Iliescu este "un criminal", ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro