Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:10:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum se deghizează PDL pentru parlamentare


30 august 2012

pdlAlianţa de centru-dreapta construită în jurul PDL, din care va face parte şi viitorul partid al lui Mihai Răzvan Ungureanu, îşi lansează astăzi sloganul. Înfiinţarea platformei politice a debutat cu un schimb dur de replici între Mihai Neamţu şi Elena Udrea.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Aurelian Pavelescu (PNŢCD), Mihail Neamţu (PNR) şi Adrian Papahagi (FCD) semnează astăzi manifestul politic intitulat "Romani, sus inima! România are viitor", document care va sta la baza viitoarei alianţe de centru-drepta. În manifest se arată că scopul imediat al acestei platforme politice este câştigarea alegerilor parlamentare. De asemenea, se precizează că aceasta construcţie va "rămâne deschisă" pentru partide, organizaţii şi persoane care se revendică de la valorile platformei.

Preşedintele Partidului Noua Românie, Mihail Neamţu, a anunţat că alianţa va fi condusă de patru copreşedinţi şi va fi formată o comisie de etică, condusă de Monica Macovei.

Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat într-un interviu acordat Alpbach News că pregăteşte lansarea în septembrie a unui nou partid politic şi ia în calcul o candidatură la alegerile parlamentare. Totodată, surse politice au declarat că MRU se va înscrie în următoarea perioadă într-un partid politic pentru a putea candida legal la alegerile parlamentare sub sigla viitoarei platforme de centru dreapta. "Mihai Răzvan Ungureanu trebuie a fie membru unui partid politic pentru a putea fi candidat în viitoare alianţa electorală. Cum nu doreşte să se înscrie în PDL şi nu mai există timp efectiv pentru înfiinţarea unui nou partid politic se va înscrie într-o formaţiune politică deja înfiinţată", au explicat surse citate de Hotnews.ro.

Nu se cunoaşte numele alianţei

Fundaţia Creştin Democrată a solicitat pe 3 august OSIM înregistrarea mărcii "Sus inima", sloganul sub care se va lansa nouă alianţă de centru-dreapta. De altfel, surse politice au declarat pentru Mediafax că inima vă fi simbolul noii alianţe care va avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare din decembrie. Această opţiune a fost determinată de faptul că inima este simbolul Partidului Popular European, ai cărui membri sunt PDL şi PNŢCD. Nouă alianţa va opta şi pentru culorile popularilor europeni, alb şi albastru, culori din care este formată şi marca pentru care s-a depus cerere la OSIM. În ceea priveşte denumirea alianţei, sunt discuţii privind folosirea sintagmei "centru-dreapta" în denumirea noii platforme, existând însă impedimentul înregistrării deja a Alianţei de Centru Dreapta (ACD), formată din PNL şi PC. Discuţii au existat şi în privinţa modului în care poate fi folosit acronimul numelui lui Mihai Răzvan Ungureanu - MRU, având în vedere că este deja cunoscut opiniei publice.

"Arogantul" şi "regina telegondolelor"

Nici bine nu a prins contur nouă platforma ca ieri au apărut primele săgeţi între reprezentanţi ai partidelor componente. Primul care a atacat a fost Mihail Neamţu. El i-a cerut fostului lider PDL Elena Udrea să facă pasul în spate, precizând că "politicienii compromişi trebuie să se retragă". "Nouă Republică, spre deosebire de alţii, spune lucruri logice. Atunci când spunem «schimbare», atunci asta vrem: o adevărată schimbare a clasei politice. Politicienii compromişi trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntară. Iar pentru că d-na Udrea să nu aibă dificultăţi în interpretarea acestui enunţ simplu, precizăm că ne referim şi la dânsa", a scris Neamţu într-o postare Facebook. Elena Udrea a reacţionat imediat pe blogul personal şi l-a acuzat pe Neamţu de arogantă şi autosuficienţa, dar şi de faptul că nu a demonstrat nimic pentru a putea spune cine merită să facă parte "din dreapta biruitoare". În opinia sa, politicienii de genul lui Neamţu sunt oameni integri din punct de vedere moral şi care "au citit mai mult de două cărţi la viaţa lor", dar funcţionează după "aceleaşi stereotipuri de gândire precum adversarii pe care îi critică". După replică Elenei Udrea, Neamţu a reacţionat şi el pe Facebook, scriind că "regina telegondolelor loveşte din nou". "Elena Udrea este supărată pe Noua Republică. Ni se spune că liderii acestei formaţiuni nu au făcut nimic în viaţa lor şi că nu s-au «luptat» aşa cum a făcut d-na Udrea. Noi ne amintim că atunci când a ajuns şefa PDL-Bucuresti, acest oraş era principalul bastion al Dreptei din România. Sub conducerea Elenei Udrea, la recentele alegeri locale, PDL a fost pulverizat în Capitală, pierzând toate cele 6 sectoare plus Primăria Generală ", a scris Neamţu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro