Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:27:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Asistenţă juridică gratuită la tot poporul VIDEO


26 noiembrie 2012

Mulţumit de înălţimea la care a fost propulsat de simpatia de care se bucură alianţa din partea căreia candidează în cadrul populaţiei, liberalul Paul Dumbrăvanu a decis că a venit vremea ca tot românul să beneficieze de asistenţă juridică gratuită. Aşa că a anunţat care va fi prima iniţiativă legislativă pe care o va promova dacă va fi ales deputat. Este vorba despre înfiinţarea unor birouri de asistenţă juridică gratuită. Dacă legea ar deveni realitate 2.000 de avocaţi români şi-ar găsi de lucru în cadrul acestor birouri. Şi pentru că este avocat, Dumbrăvanu a analizat toate detaliile. Astfel, un avocat angajat al unui birou de asistenţă judiciară gratuită ar urma să primească un salariu de 5.000 de lei brut, iar statul ar cheltui astfel zece milioane de lei anual. Singura condiţie este ca avocatul să lucreze doar în cadrul biroului şi nu va mai putea să accepte alte dosare. Acces la asistenţa juridică gratuită vor avea românii cu venituri sub 800 de lei lunar în cazul dosarelor civile şi orice persoană implicată într-un litigiu penal.

Dumbrăvanu este convins că la alegerile parlamentare din 9 decembrie o va bate pe Roberta Anastase deoarece „oamenii s-au săturat de promisiuni”. „Eu nu le promit nimic. Le spun cine sunt şi le spun ce proiecte de viitor am. Nu duc alegătorii nici la mese, nici la biserici, doar discut cu ei şi atât”, a spus Paul Dumbrăvanu, într-o conferinţă de presă.

Conform unui sondaj de opinie realizat de CSCI, Paul Dumbrăvanu, reprezentantul USL, ar obţine la alegerile parlamentare 53% din voturi, în timp ce contracandidata sa directă Roberta Anastase, ar avea doar 30% din sufragii.

Mai multe despre proiectele legislative ale lui Dumbrăvanu aflaţi din materialul video.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro