Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:19:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Motanul „Felix” desconspirat!


27 martie 2014

CNSAS anunţă că foştii deţinători de arhivă au predat volume din documentele Fondului „Operaţiuni Valutare Speciale” – Întreprinderea de Comerţ Exterior Dunărea. Totodat, SRI a predat pe 21 martie 1498 de dosare – 3128 de volume către CNSAS.

„Ca urmare a preluării de la foştii deţinători de arhivă, facem cunoscut că, începând de astăzi, 26.03.2014, la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.), pot fi studiate documentele din Fondul „Operaţiuni Valutare Speciale” (O.V.S.) – Întreprinderea de Comerţ Exterior Dunărea. Totodată, anunţăm că, în data de 21.03.2014, Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) a predat instituţiei noastre un număr de 1498 dosare, însumând 3128 volume”, se arată în comunicatul CNSAS.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în luna noiembrie că premierul Victor Ponta s-a opus în CSAT desecretizării ultimei părţi a arhivei ICE Dunărea, însă urmare a declanşării unei proceduri ulterioare SIE va preda CNSAS respectivele documente.

Începând din 1982, Dan Voiculescu (aka "Felix") a fost director general la Oficiul Argus - prima interfaţă a securităţii cu oamenii de afaceri străini, înţesată de ofiţeri acoperiţi DIE , dar, în fapt, era reprezentantul firmei cipriote Crescent Commercial & Maritime Cyprus în România, societate controlată de Securitate. Firma Crescent avea indicativul UM 0544 în actele securităţii, era în relaţii directe cu Întreprinderea de Comerţ Exterior (ICE) „Dunărea“, firmă a Securităţii, condusă de generalul Constantin Gavril.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro