Vineri, 29 martie 2024 - 3:36:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu, favorit la şefia Senatului


10 martie 2014

Fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu are şanse mari să ocupe luni scaunul lăsat liber la şefia Senatului de Crin Antonescu, indică surse din Partidul Social Democrat. Funcţia de preşedinte al Camerei Superioare este liberă de marţea trecută, când Crin Antonescu a demisionat după un schimb dur de replici cu fostul aliat - Victor Ponta.

Oponentul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi fostul său coleg de partid şi de Guvern, liberalul Teodor Atanasiu.

Cursa pentru şefia Senatului a început imediat după ce Crin Antonescu şi-a anunţat demisia din funcţie. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit atunci cu Victor Ponta, iar surse politice confirmă că el va fi susţinut de PSD pentru a deveni al doilea om în stat. De altfel, liderul social-democrat a precizat că funcţia ar trebui să revină unui liberal: „Preşedinţia Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele Uniunii Social Liberale, din zona liberală. Aşa cred eu că e bine”, a apreciat sâmbătă Victor Ponta.

Intrat în politică în 1990, când s-a înscris în PNL, Călin Popescu Tăriceanu a condus Guvernul României, dar şi Partidul Naţional Liberal. În urmă cu două săptămâni, el a părăsit PNL, nemulţumit de decizia conducerii de a scoate partidul de la guvernare.

Crin Antonescu a lăsat vacant locul de şef al Senatului chiar în ziua în care Guvernul Ponta III a primit votul de încredere în Parlament. Liderul PNL a condus Senatul României un an şi opt luni, cu o pauză în vara anului 2012, când a preluat interimar Preşedinţia României după suspendarea lui Traian Băsescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro