Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:13:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biroul Electoral Central a respins înregistrarea USD


4 martie 2014

Biroul Electoral Central (BEC) a respins luni înregistrarea alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD). Motivul respingerii ar fi, conform vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Marian Muhuleţ, membru în BEC, faptul că sub numele USD a fost folosit la alegerile din 1996 de o altă formaţiune politică care a candidat pentru Parlament.

În consecinţă, BEC a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC. Decizia BEC nu este definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se pronunţe.

Prealabil deciziei BEC, PDL depusese o contestaţie la adresa denumirii USD, contestaţie la care s-a raliat şi PNL. Liberalii lui Crin Antonescu au reclamat că numele USD este prea apropiat de numele USL-ului şi această similaritate de denumirea ar putea înşela electoratul şi ar prejudicia interesele PNL-ului, putând apărea confuzii între acronimele USD şi USL

Premierul Victor Ponta a declarat că va schimba numele alianţei, însă a ironizat raţionamentul PNL, arătând că, din moment ce USL e dizolvată, nu va participa la europarlamentare şi astfel electoratul n-ar avea cu cine să confunde USD.

"O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei", a declarat Ponta la Antena 3, înainte să se clarifice motivele refuzului BEC.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că situaţia va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Reamintim faptul că denumirea USD nu s-a dovedit a fi de bun augur pentru alianţa PSD-PC-PUNR. Imediat după ce Ponta a făcut anunţul înfiinţării USD, în presă a apărut vestea că numele aparţinea, de drept, lui Ion Cioabă Mihuţescu, văr al regelui Cioabă şi milionar din afaceri cu fier vechi care înregistrase în 2011 denumirea la OSIM. PSD a lămurit situaţia, arătând că pe 5 februarie a concesionat denumirea de la Mihuţescu Cioabă, care deţine şi calitatea de deputat PSD.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro