Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:53:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Riscul seismic al clădirilor va fi menţionat în cartea funciară


16 octombrie 2013


Deputatul PSD Vlad Cosma a depus în Parlament o propunere legislativă prin care se introduce obligaţia ca în cartea funciară a imobilelor să fie menţionată clasa de risc seismic stabilită în urma expertizării tehnice a clădirilor. Prin această măsură, proprietarii imobilelor cu un risc seismic ridicat nu vor mai putea ascunde aceste informaţii faţă de potenţialii cumpărători.
 „Presa a relatat mai multe cazuri în care proprietarii au demontat bulina roşie de pe faţada clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru a ascunde acest lucru faţă de cei interesaţi să cumpere o locuinţă. Mi se pare extrem de grav, pentru cei care cumpără cubună-credinţă un astfel de imobil sunt duşi în eroare şi, în plus, sunt expuşi la accidente grave sau chiar la pierderea vieţii în cazul producerii unui seism de mare amplitudine. De aceea am propus prin lege, ca bulina roşie să fie trecută în cartea funciară a imobilului”, a declarat Vlad Cosma.
 Conform propunerii legislative, în cartea funciară va fi introdusă o nouă coloană în care va fi menţionată clasa de risc seismic în care se încadrează imobilul. În cazul clădirilor care nu au fost expertizate tehnic, în cartea funciară, la rubrica risc seismic se va menţiona „fără expertiză tehnică”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro