Joi, 25 aprilie 2024 - 9:57:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hayssam bagă zânzanie între Guvern şi preşedinte


20 iulie 2013

             Între preşedintele Traian Băsescu şi Victor Ponta au apărut mai multe poziţii contradictorii în ceea ce priveşte aducerea în ţară a lui Omar Hayssam. La prima oră a dimineţii Cotroceniul a anunţat că omul de afaceri care a fost condamnat pentru terorism în cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak a fost adus în România, dar premierul Victor Ponta a declarat că rolul preşedenţiei este acela de a emite un comunicat de presă. Mai mult decât atât premierul a avut doar cuvinte de laudă în ceea ce priveşte serviciile secrete care au ajutat la repatrierea lui Hayssam, lăsând să se înţeleagă că acesta a fost adus în ţară cu o aeronavă militară.


Ulterior la câteva ore după declaraţia lui Ponta, Traian Băsescu a replicat susţinând că nu confirmă preluarea lui Omar Hayssam din Siria, şi nici faptul că acesta a fost adus cu un avion al armatei în baza unui acord de extrădare. Întrebat daca confirma acest zvon preşedintele a replicat: "Păi, aicea-i cheia. Cum să vă spun, când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat. Deci, nu vă pot confirma şi nici infirma nimic". Din acest moment, am conştiinţa împăcată că s-a făcut tot ce a trebuit. Omar Hayssam este o problemă politică, economică, penală. Este, din acest moment, sarcina Justiţiei. Din punct de vedere al preşedintelui, consider misiunea încheiată“, a mai declarat şeful statului.
Cu toate acestea preşedintele a făcut o serie de declaraţii despre ceea ce se va întâmpla dacă Hayssam va fi adus în ţară: Probabil sunt destui care sunt neliniştiţi şi, având în vedere vârsta lui Omar Hayssam şi faptul că deja are trei condamnări - una de 20 de ani, una de 16 ani şi una de 2 ani -, nu cred că la cumularea pedepselor va rămâne numai cu 20 de ani. Nu cred, dacă mă uit la ce s-a întâmplat la Gigi Becali, şi atunci, având în vedere vârsta lui, poate e mai bine să coopereze cu instituţiile statului român, cu justiţia română, pentru că 25 de ani sunt mulţi şi când ai vârsta înaintată sunt chiar mult prea mulţi", a declarat acesta.


De asemenea şeful statului a subliniat faptul că în cazul dosarului Hayssam mulţi politicieni români sunt neliniştiţi datorită capturării acestuia.
"Îi dau dreptate consilierului meu Iulian Chifu că probabil sunt destui care sunt neliniştiţi şi, având în vedere vârsta lui Omar Hayssam şi faptul că deja are trei condamnări - una de 20 de ani, una de 16 ani şi una de 2 ani -, nu cred că la cumularea pedepselor va rămâne numai cu 20 de ani. Nu cred, dacă mă uit la ce s-a întâmplat la Gigi Becali, şi atunci, având în vedere vârsta lui, poate e mai bine să coopereze cu instituţiile statului român, cu justiţia română, pentru că 25 de ani sunt mulţi şi când ai vârsta înaintată sunt chiar mult prea mulţi", a afirmat Băsescu.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro