Vineri, 29 martie 2024 - 4:37:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PSD cere renegocierea protocolului USL


21 mai 2013

Conducerea Partidului Social Democrat a decis desemnarea unei echipe de negociere pentru rediscutarea, respectiv updatarea protocolului Uniunii Social Liberale, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

 

"Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare - cele referitoare la alegeri locale, la alegeri parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscutăm practic protocolul. Să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali, pentru că, sincer, cu cei de la PC, de la UNPR nu a apărut nicio problemă în acest sens. Şi sper să găsim soluţiile cele mai bune", a declarat premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

 

El a precizat că protocolul nu va fi renegociat în sensul candidaturii la prezidenţialele din 2014, candidatul USL rămânând preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Între timp, decizia foarte clară a social-democraţilor este de a nu răspunde la acuzaţii şi de a nu tensiona situaţia existentă în USL.

Înaintea şedinţei, preşedintele PSD a declarat că liberalii trebuie să dea garanţii ferme că vor fi solidari cu ceilalţi parteneri de guvernare. Pe de altă parte, Ponta a spus că el nu a cerut în mod explicit excluderea din PNL a lui Sorin Roşca Stănescu, cât faptul că toţi liberalii, nu doar miniştrii, trebuie să susţină guvernarea USL.

"Nimeni nu poate să facă jocul PDL din 2005-2006 când erau şi la putere, şi în opoziţie pentru că finalul este acelaşi", a avertizat primul-ministru.

 

"Nu putem guverna cu unul care încarcă şi doi care descarcă. Acum nu mai putem da vina nici pe Traian Băsescu, nici pe Comisia Europeană. Categoric trebuie să fie un nou început în sensul în care realizăm că suntem toţi la guvernare", a susţinut liderul social-democraţilor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la sosirea la şedinţa liberalilor, că "episodul Roşca Stănescu este închis" şi că în opinia sa nu mai e criză în USL.

Liderul PNL a fost întrebat dacă în USL criza se menţine. "Nu, după părerea mea nu. Dacă vă referiţi la episodul Roşca Stănescu v-am spus la timpul potrivit că este un episod închis", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă Victor Ponta i-a transmis că renunţă la solicitarea de sancţionare a lui Roşca Stănescu sau a lăsat să se înţeleagă acest lucru.

"Mie îmi pare că, după discuţiile pe care le-am avut, după declaraţiile pe care premierul le-a dat, după declaraţiile pe care preşedintele executiv al PSD, domnul Dragnea, le-a dat - am văzut şi aseară - cred că lucrurile sunt foarte, foarte clare pentru toată lumea, oricât de greu ar înţelege unii", a mai afirmat liderul PNL.

 

Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a primului-ministru. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Victor Ponta s-a declarat nemulţumit de reacţia PNL şi a anunţat că aşteaptă până luni luarea unei decizii, avertizând că, în lipsa unei hotărâri ferme împotriva lui Roşca Stănescu, USL nu mai poate funcţiona. Reacţia lui Crin Antonescu a fost de respingere a ultimatumului

Vineri după-amiază, Crin Antonescu şi alţi lideri PNL au mers la Palatul Victoria, unde au avut o întâlnire de aproximativ o oră cu premierul Victor Ponta.

Vineri seară, premierul aprecia drept "utilă" întâlnirea de vineri după-amiază cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, în opinia sa, "păreau că nu au înţeles" care este problema social-democraţilor, respectiv dacă liberalii sunt solidari în totalitate cu Guvernul. Liderul PSD spunea că aşteaptă de la Crin Antonescu "să ia lucrurile mai în serios". "Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu", iar "dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă", susţinea Victor Ponta.

 

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro