Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:28:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputatul PSD Ana Birchall va iniţia un proiect de modificare a legii egalităţii de sanse


11 martie 2013

Deputatul PSD, Ana Birchall, membră a Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaţilor, a participat la evenimentul organizat de Parlamentul European "Women's response to the crisis". În intervenţiile avute în cadrul întâlnirii, aceasta a susţinut că măsurile de austeritate luate de guvernarea PDL au afectat femeile din România mult mai tare decât pe bărbaţi.

„Tăierea din sectorul public cu 25% de către Guvernul PDL, condus de Emil Boc, aafectat femeile mai tare decât pe bărbaţi, acestea reprezentând majoritatea angajaţilor din sectorul public. Concret, în sănătate şi educaţie, unde femeile constituie o majoritate mai mare, salariile sunt considerabil mai mici decât în alte domenii”, a afirmat Ana Birchall.

„Executivul actual încearcă să îmbunătăţească climatul social prin restabilirea salariilor la nivelul de dinainte de reducere, chiar dacă procesul este extrem de complex”, a adăugat Ana Birchall.

”Măsurile de austeritate luate în România în timpul guvernării PDL nu au avut în cele din urmă efecte, în sensul relansării economice sau creării de noi locuri de muncă. Aceste măsuri au lovit multe categorii sociale, dar în special femeile care au fost principala categorie afectată de şomaj, pentru da un exemplu. Pentru femei, a devenit foarte greu să îşi găsească un loc de muncă, iar atunci când o fac, acesta nu este, de cele mai multe ori, conform cu pregătirea lor profesională.

Viaţa de familie şi securitatea familiei au fost şi ele afectate. Criza a dus din păcate şi la creşterea violenţei domestice împotriva femeilor, atât fizică, dar şi psihică. Din păcate, multe femei nu au altă soluţie decât să accepte aceste abuzuri şi să continue să trăiască într-un mediu violent” a mai spus deputatul PSD.

”Pe piaţa muncii, există în continuare discriminare, atât la angajare, cât şi la păstrarea locurilor de muncă sau la remuneraţie şi promovare. Actualul Guvern, condus de premierul Victor Ponta, încearcă să rezolve atât problemele sociale cu care se confruntă femeile, cât şi climatul social general, prin măsuri care să stimuleze creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă” a afirmat Ana Birchall.

Sursa foto: adevarul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro