Vineri, 29 martie 2024 - 11:23:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cuibul cu viespi din PPDD Prahova


5 martie 2013

La sfârşitul săptămânii trecute a fost anunţată, din nou, debarcarea lui Radu Socoleanu de la şefia PPDD Prahova. De această dată se pare că zvonul este real, iar la conducerea filialei a fost numit Radu Orzaţă, unul dintre vicepreşedinţii partidului la nivel naţional.

Ceea ce nu spune nimeni este că filiala prahoveană a partidului lui Dan Diaconescu a fost frământată de certuri de foarte mult timp.

Scandalurile sunt legate de faptul că ppdd-iştii vechi s-au simţiţi daţi la o parte la venirea lui Radu Socoleanu. E drept că ajutat de imaginea lui Dan Diaconescu, Socoleanu a reuşit să obţină un scor destul de bun atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare.

Prima oară când s-a simţit dezbinarea din PPDD Prahova a fost la alegerile locale din iunie 2012, când Diana Severin, candidata la Primăria Ploieşti, a abordat altfel campania electorală în municipiu. De altfel, Severin a fost exclusă în toamnă din partid pe motiv că nu s-a implicat în acţiunile politice ale PPDD.

A urmat campania pentru parlamentare când pe la colţuri Socoleanu era acuzat că şi-a ales colegiul 100% câştigător. Nu a fost aşa, iar fostul viceprimar al Ploieştiului a rămas consilier local, calculele politice fiind date peste cap de Gabriela Lola Anghel, care a ajuns deputat având doar 300 de voturi în plus faţă de Radu Socoleanu. Proaspăta deputată s-a dovedit a fi un adevărat izvor de scandaluri. Despre ea se spune că nu a avut bani să candideze, iar garanţia i-a fost depusă de doi colegi de partid: Răzvan Tănase (şi el ajuns deputat) şi Nicolae Neculce, cel care doreşte cu ardoare să-l înlocuiască pe Auraş Dragomir în CJ  Prahova.

De altfel, de la această tripletă a plecat schimbarea lui Socoleanu. Neculce este printre cei care au înfiinţat PPDD în Prahova şi s-a văzut dat deoparte de noul venit. Aşa că şi-a folosit influenţa asupra colegilor mai tineri, iar cei doi deputaţi au cerut în nenumărate rânduri schimbarea şefului de la Prahova.

Gurile rele susţin că tripleta Anghel-Tănase-Neculce nu mai funcţionează impecabil, deoarece cei doi „creditori” ai deputatei îşi vor înapoi banii investiţi în campania electorală.

Şi aceleaşi surse ne-au spus că Socoleanu a fost promovat la şefia secretariatului general al partidului, fiind însărcinat cu negocierea de noi alianţe politice.

Rămâne de văzut cum va reuşi Radu Orzaţă să ţină în frâu orgoliile şi frustrările ppddiştilor prahoveni şi dacă va reuşi să pună capăt zvonurilor privind înlocuirea lui Raul Petrescu din postul de viceprimar al Ploieştiului.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro