Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:49:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Pinalti, reţinuţi de DNA în dosarul Microsoft


28 octombrie 2014

Gheorghe Stefan, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gabriel Sandu au fost reţinuţi de DNA pentru spălare de bani şi trafic de influenţă

Fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul Mcirosoft.
Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost adus luni la DNA, de către poliţişti, cu mandat de aducere, pentru a fi audiat în dosarul licenţelor Microsoft.

Gabriel Sandu nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Surse judiciare au declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele fostului ministru Gabriel Sandu un mandat de aducere, acesta fiind ridicat de poliţişti şi dus cu o maşină la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

Tot cu mandat au fost aduşi luni la DNA oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, precum şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost audiat la DNA şi în 20 octombrie.

Gheorge Ştefan a fost adus, luni dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie din Capitală. Pinalti a fost adus cu mandat. El va fi audiat în dosarul Microsoft.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost aduşi, luni dimineaţă, la DNA pentru a fi audiaţi în dosarul licenţelor Microsoft. Dorin Cocoş a fost adus la audieri, în baza unui mandat, în jurul orei 08.50.

Potrivit Mediafax, în 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, la tatăl preşedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum şi la Fundaţia Dinu Pescariu.

Surse judiciare precizau atunci că anchetatorii au ridicat documente care ar putea constitui probe în dosarul Microsoft.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv în cadrul contractului.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiţii nelegale, a contractului comercial de închiriere licenţe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaţionale Microsoft, a actelor adiţionale la acest contract, precum şi a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educaţional Informatizat» (SEI), Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi respectiv a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu derularea acestor contracte", a precizat DNA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro