Joi, 28 martie 2024 - 9:56:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ÎCCJ acceptă recursul ANI în dosarul Iohannis


30 septembrie 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat recursul ANI în dosarul în care liderul PNL Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

Dosarul lui Klaus Iohannis va fi judecat în recurs de instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces.

Cele două parţi, ANI şi Klaus Iohannis, au zece zile la dispoziţie pentru a-şi prezenta punctel de vedere şi a face menţiuni cu privire la cererea de incompatibilitate.

"Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei, potrivit paginii electronice a  Mediafax.

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în aprilie 2013 că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate pentru că avea în acelaşi timp şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, S.C. Apa Canal SA Sibiu (din 5 august 2010) şi SC Pieţe SA (din 30 aprilie 2009), ceea ce contravine prevederilor legale.

Primarul Sibiului a câştigat procesul de la Curtea de Apel Alba-Iulia în septembrie 2013, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a admis contestaţia la raportul de evaluare ANI, care a fost anulat prin decizia Curţii. Ulterior, ANI a contestat decizia la ÎCCJ, iar instanţa supremă a acceptat astăzi să judece recursul înaintat de ANI.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro