Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:48:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Radu Mazăre la puşcărie


9 aprilie 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA. El este acuzat de corupţie pentru că ar fi dat pe mâna unei firme controlate de apropiaţi ai săi construirea cartierului de locuinţe sociale din Constanţa  şi va fi prezentat, miercuri, unei instanţe cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat DNA, alături de Radu Mazăre a fost reţinut şi omul de afaceri Avraham Morgenstern. Ambii sunt cercetaţi penal pentru luare şi respectiv dare de mită. Acesta, reprezentant al firmei israeliene Safir Structures, care făcea afaceri cu Primăria Constanţa de şapte ani, i-ar fi dat mită lui Radu Mazăre 175.000 de euro pentru a câştiga licitaţia pentru construirea cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă” din Constanţa. Contractul era în valoare de circa 10 milioane de euro.

Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, susţine DNA, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, „în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală”.

În schimbul acestor sume de bani, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham).

„Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, iniţiată de primarul Mazăre Radu Ştefan”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, funcţionari ai Primăriei Constanţa, dar şi un parlamentar ar fi vizat de DNA în acest caz, motiv pentru care propunerea de arestare va fi judecată de Înalta Curte.

Primarul Constanţei a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi a fost urcat într-o dubă a poliţiei, în jurul orei 23.45, şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde îşi va petrece noaptea. El va compărea miercuri în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte pentru Casaţie şi Justiţie, care urmează să se pronunţe asupra mandatului de arestare pentru 29 de zile.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro