Vineri, 29 martie 2024 - 5:53:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simpatie, pe hârtie!


6 noiembrie 2013

Artă, în variantă online

Recent, în mediul online, „Promovăm ARTA, nu cearta!” capătă un ecou din ce în ce mai puternic, acesta fiind motto-ul sub care se înscrie proiectul unor tineri artişti români care reuşesc să schimbe modul în care este privită şi percepută artă din România şi nu numai, remarcă zigzagoline.ro

Acest proiect a început ca o iniţiativă a unui grup de tineri, care consideră că îmbinarea dintre pasiune, muncă şi entuziasm poate aduce o schimbare benefică şi poate fi cheia succesului. Tinerii artişti români sunt promotori ai artei şi consideră că ceea ce este frumos trebuie împărtăşit şi transmis mai departe şi tocmai de aceea Pencil Nex a cunoscut un succes rapid într-un timp foarte scurt. „ştim că mediul online este mediul în care, mai nou, toată lumea este activa şi în care în mod cert arta, cultura şi frumosul trebuie să îşi facă loc”, a declarat Cristina Borbely, co-manager la Pencil Nex.
Echipa este formată din: Diana Adina Nine, studentă la Arhitectură Peisagistică şi Alexandru-Cezar Vrânceanu, ei realizând portretele din cadrul echipei, în timp ce de cartoonizări, benzi desenate, logo-uri, graphic design şi variate alte creaţii digitale se ocupa Jean Constantin Ciuntu şi Martin Duma-Menghires, masterand la Universitatea TU din Viena, specializarea Planificare Teritorială şi Urbanism, iar Ana-Maria Toma este caricaturistul grupului.
 “Mai mult decât pasiunea şi dedicarea cu care lucrăm la acest proiect, este dorinţa şi încrederea că putem angrena oameni receptivi la frumos şi putem forma un mediu cultural puternic în online. Suntem bucuroşi să observăm că foarte mulţi tineri sunt deschişi la mediul cultural şi că numărul acestora este în continuă creştere”, a completat Vlad Teodorescu Bârla, co-manager al echipei Pencil Nex.
Practic, tinerii realizează portrete grafice, cartoonizari (transformarea unei persoane în desen animat), benzi desenate şi logo-uri, creaţiile lor fiind deja bine cotate şi apreciate chiar şi de nume mari în România.
“Scopul acestui proiect este promovarea valorii, a artei şi a frumosului. Mai mult decât atât pot spune că are şi un ţel educativ. Ne dorim ca tinerii, în mod special, să pună mai mult accent pe cultură şi pe artă.”, spune Cristina Borbely.
Îi puteţi urmări pe aceşti tineri romani talentaţi pe pagina lor de facebook: www.facebook.com/pencilnex , unde ei au lansat un concurs cu premii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro