Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:20:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Festival Science & Fiction la Râşnov


17 iulie 2014

Primăria Raşnov împreună cu Asociaţia Mioritics organizează în perioada 14 – 20 iulie 2014 a doua ediţie a Festivalului Science & Fiction, un pas spre a stabili o nouă tradiţie pentru oraşul care în ultimii ani a devenit o marcă inedită şi spectaculoasă în oferta culturală şi turistică naţională (cu un număr de peste 200.000 vizitatori pe an). Beneficiind de o infrastructură adecvată şi de o echipă foarte profesionistă, alte trei evenimente au fost iniţiate aici şi au devenit deja celebre pe plan naţional: Festivalul de Film Istoric (ediţia a 6-a, www.ffir.ro), Festivalul de Reconstituire Istorica (ediţia a 5-a, www.frir.ro) şi Festivalul Mystery & Thriller (ediţia a 4-a,www.crimefest.ro)..

Festivalul Science & Fiction va reuni fani ai genului SF, scriitori, oameni de ştiinţă, printre invitaţi numărându-se scriitorii Voicu Bugariu şi Dănuţ Ungureanu. În fiecare zi, până în data de 20 iulie, participanţii vor avea parte de un program plin de activităţi: vor aborda diverse subiecte specifice acestui gen literar în cadrul conferinţelor, vor participa la sesiuni de creative writing şi la lansări de carte. Pentru cinefili sunt pregătite cele mai tari şi mai noi filme SF, prezentate de către Mihnea Columbeanu, regizor şi critic de film.

Expoziţia de arte vizuale iniţiată anul trecut va fi reluată şi în această ediţie. Principalele atracţii ale festivalului vor fi cele două concursuri dedicate amatorilor: concursul de proză scurtă şi cel de film de scurt-metraj SF. Anul acesta demarează şi concursul de creaţie literară „Mihail Grămescu”, în memoria binecunoscutului scriitor român, dispărut pe 13 mai 2014.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro