Vineri, 29 martie 2024 - 7:34:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


EUROVISION 2014:Guvernul va aloca 260.000 de lei pentru participarea României


17 aprilie 2014

Guvernul va sprijini financiar participarea României la concursul Eurovision 2014, care se va desfăşura în luna mai la Copenhaga, cu o sumă de 259.250 de lei, a declarat Biroul de Presă al Executivului, într-un punct de vedere transmis la solicitarea Mediafax.
   
"În urma comunicării oficiale primite de către Guvernul României de la TVR, potrivit căreia Televiziunea Română nu poate asigura costurile presupuse de participarea artiştilor români la spectacolul de la Copenhaga, Direcţia Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu reprezentanţii României la Eurovision 2014", spune Biroul de Presa al Guvernului.
   
Conform Notei de fundamentare aprobată la nivelul SGG şi a Cancelariei primului-ministru, "suma totală ce va fi cheltuită din bugetul Direcţiei Strategii Guvernamentale este limitată la 259.250 lei", mai spune sursa citată.
   
România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat pe 1 martie.
   
Pe 10 aprilie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea României la Eurovision şi un buget de circa 178.000 de euro, la această finanţare asigurată de TVR urmând să se adauge şi un sprijin financiar din partea Guvernului.

Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, a declarat că sprijinul financiar pe care îl va oferi Guvernul nu are nicio legătură cu decizia luată de CA al TVR.
   
Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai, şi va fi transmis în direct în România la TVR.
   
Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro