Vineri, 29 martie 2024 - 12:01:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traffic fake - cui serveste ?


22 ianuarie 2014

Am văzut numeroase site-uri care au inregistrat pe http://www.trafic.ro un trafic enorm. Ma uit si ma minunez cum un site micut, adresat unui public relativ restrans, poate avea valori de trafic atât de mari.

In imaginea alaturata, puteti vedea cum un site apeleaza la solutii de fake pentru a inregistra un trafic foarte mare (click pe poza pentru zoom). Astfel de la o medie zilnica de 12.000 vizitatori unici, "peste noapte", site-ul a sarit la o audienta de 100.000 vizitatori unici. O crestere absolut aberanta.

Este fireasca intrebarea: la ce bun atata "trafic" ?

Raspunsul este destul de simplu: sa spulbere concurenta din domeniul in care este incadrat acest site. Nimic de spus, cand vezi un trafic atat de mare, esti tentat sa crezi ca ai gasit un lider de audienta.

De ce este bine sa ajungi lider de audienta ? In multe scopuri este bine sa fii lider de audienta, atunci cand aceasta este reala. Insa daca vei crede ca vei vinde publicitate pe o audienta de tip "fake", te inseli amarnic.

Cel mai mare posibil client de publicitate este google. Google este avid dupa publicitate si audienta, insa nu este prost. Au sistem de detectie si ingineri extrem de priceputi, care depisteaza imediat un trafic de tip fake.

Ar mai fi varianta de a vinde publicitate agentiilor de publicitate. Este foarte greu, deoarce agentiile lucreaza, de regula, cu site-uri audiate SATI. Costurile pentru a deveni membru BRAT / departamentul internet SATI sunt foarte mari si implica o gramada de formalitati. Este posibil ca devenind membru BRAT si avand un volum mare de trafic pe site, este posibil sa iti amortizezi si costurile acestuia (gazduire - care la volum mare de trafic este scumpa, costul pentru "traffic fake", costul BRAT, etc).

Termenul de traffic fake pe care l-am folosit in acest material este generic si nu inseamna musai, o furaciune. Nu inseamna ca proprietarul unui site "face ceva, vreo ghidusie" pentru a fi inregistrat cu un trafic foarte mare. Cand lupti pentru a ajunge un lider in domeniu, consider ca si cumpararea de pe diverse site-uri a vizitatorilor, tot fake se numeste, chiar daca acesti vizitatori exista, sunt fizici, nu sunt roboti (boţi).

Se pare ca singurul scop pentru a avea un trafic foarte mare il reprezinta influenta relativa pe care ar putea-o avea site-ul in domeniul lui de activitate. Daca ai bani, in fond, ce conteaza cat costa pentru a ajunge vedeta ?

Important este sa fii vedeta, nu conteaza pretul!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro