Vineri, 29 martie 2024 - 5:26:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un diamant de 4 milioane de dolari, scos la licitaţie la Geneva


29 februarie 2012

Beau Sancy, un diamant istoric, care a ornat coroana purtată de Maria de Medici pe 13 mai 1610, data la care a fost încoronată regină a Franţei - alături de regele Henri al IV-lea, cu o zi înainte ca acesta să fie asasinat -, va fi scos la licitaţie pe 15 mai, la Geneva, a anunţat casa Sotheby's.

Nestemata a fost cumpărată la Constantinopole de Nicolas de Harlay, stăpânul domeniului Sancy (154diamant6 - 1629), şi provine din oraşul Golconde din centrul Indiei, de unde provin alte două diamante celebre: Koh-i-Noor şi Regent, potrivit Mediafax.

Proprietarul a vândut în 1604 diamantul  regelui Henri al IV-lea, care l-a oferit apoi soţiei sale, Maria de Medici. Piatra preţioasă a avut apoi, pe rând, alţi proprietari de vază: prinţul de Orania, şi apoi Frederic I, primul rege al Prusiei. Devenit cea mai mare piatră preţioasă a casei regale a Prusiei, diamantul Beau Sancy a fost transmis din generaţie în generaţie, până în zilele noastre.

Un stră-strănepot al ultimului Kaiser (împărat al Germaniei), Georg Friedrich Ferdinand, în vârstă de 36 de ani, aflat la conducerea casei regale a Prusiei, a scos la vânzare acest diamant

Înainte de licitaţia de la Geneva, Beau Sancy va fi expus la Hong-Kong, New York, Roma, Paris, Londra şi Zurich.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro