Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:57:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă un naufragiu al unui vas de croazieră? VIDEO


28 februarie 2012

costaallegra_bCompania Costa a intrat într-o zodie nefastă. După celebru naufragiu al Costei Concordia din luna ianuarie, un alt vas aparţinând aceleiaşi compani italiene are probleme. Doi români se află la bordul navei de croazieră Costa Allegra, care pluteşte în derivă în Oceanul Indian în urma unui incendiu.

La bordul vasului de croazieră sunt 413 membri ai echipajului şi 636 de pasageri.

În afara celor doi români, pe navă mai sunt 135 de italieni, 127 de francezi, 97 de austrieci, 90 de elveţieni, 38 de germani, 31 de britanici, 15 cetăţeni din Mauritius, 15 ruşi, 15 spanioli, 13 canadieni, 13 belgieni, 12 sloveni, opt americani, şase croaţi, patru cehi, trei letoni, doi portughezi, doi polonezi, doi brazilieni, doi unguri, un luxemburghez, un algerian, un uruguyan şi un irlandez.

Potrivit comandantului navei, "incendiul care s-a declansat in sala generatoarelor a fost stins". "Toti pasagerii, in stare de sanatate buna si informati in mod regulat in legatura cu desfasurarea evenimentelor, au fost regrupati ca masura de precautie in punctele de reuniune in caz de urgenta de pe nava", anunta paza de coasta italiana intr-un comunicat.

"Costa Allegra nu are in acest moment capacitate de propulsie" din cauza incendiului, "dar mijloacele sale de comunicare functioneaza normal", adauga comunicatul.

Paza de coasta italiana a alertat autoritatile din Seychelles, care au "competenta teritoriala pentru operatiunile de ajutor" si asigura ca au identificat deja navele comerciale care s-ar putea indrepta catre vasul de croaziera aflat in deriva.

 

Mai multe imagini cu nava Costa Allegra in filmuletul alaturat:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro