Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:27:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă cinci cadavre pe Costa Concordia


17 ianuarie 2012

costa20Scafandrii au descoperit alte cinci cadavre în epava navei de croazieră Costa Concordia, naufragiată vineri seara în apropierea unei insule italiene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al municipalităţii Giglio, relatează AFP.

Cadavrele, care ridică bilanţul catastrofei la cel puţin 11 morţi, se aflau în partea scufundată a pupei navei, a declarat Cristiano Pellegrini, care nu a putut preciza dacă este vorba despre membri ai echipajului sau pasageri.

"Cele cinci victime sunt o femeie şi patru bărbaţi, care ar putea fi pasageri, dar nu se ştie sigur, ei au între 50 şi 60 de ani", a declarat Filippo Marini, purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, adăugând că purtau veste de salvare.

Scafandrii au început marţi să folosească încărcături explozive pentru a avansa mai uşor în carcasa scufundată pe jumătate a navei Concordia.

costaconcordiaPotrivit ultimului bilanţ realizat de paza de coastă înainte de descoperirea celor cinci cadavre, erau dispărute 29 de persoane, dintre care turişti germani, italieni, francezi, americani, precum şi un ungur, un peruan şi un indian, probabil membri ai echipajului.

Plecată din Civitavecchia, din apropiere de Roma, vineri în jurul orei 19.00 (20.00 ora României), Concordia, care efectua o croazieră de o săptămână în Marea Mediterană, a lovit o stâncă după aproximativ două ore şi jumătate, la aproximativ 500 de metri de insula Giglio.

Nava transporta 4.229 de persoane, dintre care peste 3.200 de turişti de 60 de naţionalităţi şi peste 1.000 de membri ai echipajului provenind din 40 de ţări.


În acelaşi timp, comandantul de pe Costa Concordia, Francesco Schettino, aflat în ares, a negat că a abandonat nava de croazieră, afirmând că a "salvat mii de vieţi", a declarat avocatul său, Bruno Leporatti. Francesco Schettino şi-a "apărat rolul în ceea ce priveşte traiectoria pe care a ordonat-o după ce nava s-a lovit de stâncă şi care a avut ca rezultat salvarea a mii de vieţi", a adăugat avocatul.
Parchetul din Grosseto i-a cerut unui judecător menţinerea în detenţie a comandantului, arestat sâmbătă după catastrofă şi vizat de o anchetă pentru omucidere din culpă, naufragiu şi abandonarea navei, potrivit procurorului-şef Francesco Verusio.

 

costa3            costa24costa7costa23


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro