Joi, 25 aprilie 2024 - 8:50:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


City break în Bruges


27 mai 2012

brugesCentrul istoric al oraşului Bruges se afla în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cel mai bine conservate din Europa. Oraşul belgian cu puţin peste 100 de mii de locuitori, şi-a trăit perioada de glorie în secolele al 14-lea şi al 15-lea, până când accesul la mare a fost colmatat, izolându-se astfel de rutele internaţionale de transport.


Însă izolarea a luat sfârşit când Georges Rodenbach a publicat cartea "Bruges-la-Morte", în 1892, transformând oraşul într-o destinaţie turistică, potrivit Reuters.


Trenurile de la Bruxelles ajung în Bruges de două ori pe oră, o călătorie durând 70 de minute. Oraşul este, de asemenea, bine conectat la reţeaua de drumuri, mai exact cu autostrada E40, care duce la Bruxelles sau la graniţa cu Franţa.
Dacă staţiile de tren din oraşele vecine au un aspect descurajant, Bruges beneficiază de o gară curata şi modernă, amplasată chiar în sudul centrului istoric şi oferă o panoramă interesantă: se zăresc printre copaci câteva dintre turnurile vechi ale oraşului.

Ce nu trebuie să ratezi:

Beguinage este o mănăstire deosebită, care, începând cu secolul 13, a adăpostit femei religioase ce nu au depus însă vreun jurământ pentru a deveni călugăriţe. Este formată dintr-un rând de case mici şi albe, dispuse în jurul unei pieţe cu plopi înalţi.

Mănăstirea a fost ocupată la începutul secolului 20, de călugăriţele benedictine, iar în prezent, mai locuiesc acolo aproximativ 20 de maici. Vizitatorilor le este tot timpul reamintit să păstreze liniştea, iar grupurilor mari nici nu le este permis accesul, locaşul de cult fiind astfel unul dintre cele mai relaxante locuri din Bruges.


Traversează apoi podul din apropiere, continuă drumul pe Wijngaardstraat, iar la capătul străzii, intra pe Katelijnestraat. Liniştea care a marcat prima parte a plimbării dispare cu primele magazine turistice, care comercializează de la dantelă, la ciocolată şi bere, dar şi suveniruri obişnuite, precum tricourile inscripţionate. Dacă doreşti să vezi oraşul dintr-o perspectivă foarte diferită, un tur cu barca este o modalitate bună de a face acest lucru. Bărcile pleacă de la Katelijnestraat, chiar înainte de pod. Un tur durează 30 de minute şi costă 7.60 euro.
Un restaurant excelent pentru o cină este Gruuthusehof, care se afla la intersecţia străzilor Mariastraat şi Heilige-Geeststraat. Restaurantul serveşte specialităţi locale, cum ar fi "Vlaamse Stoverij", o tocană de carne de vită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro