Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:18:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Britanicii îl vor rege pe prinţul Charles, nu pe fiul său William


11 iunie 2012

reginaPrinţul Charles ocupă primul loc în preferinţele britanicilor ca succesor al Elisabetei a II-a la tronul Marii Britanii, în detrimentul fiului său William, considerat până acum favorit, informează duminică EFE, care citează un sondaj dat publicităţii de The Sunday Times.

Potrivit sondajului, realizat de YouGov, popularitatea lui Charles, primul la succesiune, este de circa 44%, faţă de 38% pentru prinţul William, procente care în urmă cu doar 15 zile erau exact pe dos, notează publicaţia britanică.

The Sunday Times semnalează că preferinţa supuşilor britanici pentru Charles, 63 de ani, a crescut după apariţiile sale la ceremoniile dedicate Jubileului de diamant - care a marcat 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei. Se pare că un cuvânt hotărâtor în noile preferinţe ale britanicilor l-a avut discursul emoţionant pe care Charles l-a pronunţat cu prilejul unui concert în onoarea suveranei britanice. Prinţul Charles şi-a începutul discursul, un omagiu adus mamei sale, cu inedita formulă de adresare 'Mummy' (mămico), care a smuls ropote de aplauze din partea mulţimii.

Conform sondajului, şi prinţul Philip, soţul Elisabetei a II-a, se bucură de o creştere a popularităţii, de la 47% la 58%. Ducele de Edinburgh, care a împlinit duminică 91 de ani, a ieşit sâmbătă din spital după ce a fost aproape o săptămână internat din cauza unei infecţii la vezica urinară.

De altfel, sondajul relevă că monarhia britanică a avut doar de câştigat de pe urma manifestărilor prilejuite de Jubileul de diamant, bucurându-se de încrederea a 75% dintre britanici. Palatul Buckingham a informat că regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 86 de ani, a primit 71.000 de e-mail-uri şi 60.000 de scrisori de felicitare pentru aniversarea a 60 de ani de domnie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro