Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:21:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai mare aeronavă din lume este asamblată în Marea Britanie


1 martie 2014

În august 2012, cea mai mare aeronavă din lume a zburat în secret în Lakehurst, SUA. Vehiculul hibridAirlander a fost creat în Cardington, Anglia, şi aparţinea Armatei Americane. La scurt timp după aceea bugetul armatei a fost tăiat, iar proiectul în care uriaşa aeronavă era implicată a fost anulat în patru luni. După mai mult timp în care vehiculul a zăcut uitat în SUA, el revine în Marea Britanie pentru a fi refăcut şi repus în funcţiune.

Cu o lungime de 91 metri, o lăţime de 34, şi o înălţime de 26, Airlander este considerată cea mai mare aeronavă din lume, care poate avea, potrivit constructorilor, o multitudine de întrebuinţări. În aceste condiţii, reprezentanţii companiei engleze Hybrid Air Vehicles (HAV) au căutat modalităţi de a aduce vehiculul înapoi în Regat şi de a arăta lumii ce poate acesta să facă.

„Combină beneficiile înălţării cu heliu, care creează flotabilitate, cu trăsături ale avioanelor, elicopterelor şi, în unele cazuri, cu ale aeroglisoarelor, pentru a oferi un mijloc de transport extrem de eficient. Asta înseamă că are o anduranţă foarte mare în timp, că poate muta o încărcătură foarte mare dintr-un loc în altul, fără a necesita o anumită infrastructură la sol”, explică Nick Allaman, direcor de programe la HAV, într-un reportaj publicat de bbc.com.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro