Joi, 25 aprilie 2024 - 9:02:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Milioane de prezervative şi teste HIV gratuite, la CM de Fotbal Brazilia 2014


27 februarie 2014

Milioane de prezervative şi teste rapide pentru detectarea HIV vor fi distribuite de guvernul brazilian, în cadrul campaniei anuale de prevenire a SIDA, atât pentru Carnavalul de la Rio, cât şi pentru Cupa Mondială de fotbal, informează AFP, citată de Mediafax.

"Dacă va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare sau o petrecere, va trebui să mergi cu un prezervativ" este sloganul campaniei iniţiate de Ministerul Sănătăţii. Campania de promovare include imagini din timpul carnavalului de la Rio, dar şi poze cu stadioanele de fotbal din cele 12 oraşe gazdă ale turneului ce se va desfăşura în perioada 12 iunie - 13 iulie.

De miercuri şi până la începutul lunii martie, guvernul va distribui gratuit 104 milioane de prezervative. În 2013, 610 milioane de prezervative au fost distribuite gratuit în această ţară cu 200 de milioane de locuitori. Campania pentru carnaval va fi urmată de alta pentru Cupa Mondială, sloganul fiind "Apără poarta" şi "11 uniţi pentru sănătate".

"Vrem să intensificăm prevenţia şi folosirea de prezervative şi teste rapide pentru detectarea SIDA", a declarat ministrul Sănătăţii, care a precizat că testele pentru detectarea SIDA vor putea fi efectuate în câteva minute după o simplă înţepătură în deget.

Brazilia, care are cei mai mulţi catolici din lume, este un pionier în lupta contra SIDA, oferind tratament gratuit fiecărei persoane diagnosticate cu HIV. În prezent, 340.000 de persoane primesc tratament, dar se estimează că alţi aproximativ 150.000 de brazilieni sunt infectaţi fără să ştie.

Brazilia se pregăteşte să primească aproximativ 600.000 de turişti străini cu ocazia Cupei Mondiale. De asemenea, este de aşteptat ca trei milioane de brazilieni să se deplaseze în cele 12 oraşe gazdă ale turneului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro